In fabricile unde se produc iPad-urile, conditiile de munca sunt inumane. Afla cat sunt obligati sa lucreze angajatii si cum locuiesc.

0
721
ipad-muncitori-fabrica

ipad-muncitori-fabricaConditiile inumane de munca de la cateva fabrici in care se produc iPad-uri au socat intreaga lume.in fabricile producatoare de iPad-uri din China, angajatii au ture de 24 de ore, dupa care reusesc cu greu sa mearga, informeaza Daily Mail.

Siguranta la locul de munca a angajatilor Apple din China a atras deja atentia, dupa ce acum doi ani aproximativ 140 de angajati au fost raniti fiindca au folosit o substanta toxica la curatarea ecranelor iPhone-urilor, iar patru oameni au murit in urma unor explozii anul trecut, alti 75 fiind accidentati.
Compania a fost avertizata inaintea exploziilor de conditiile de munca periculoase de la fabrica din Chengdu (sud-vestul Chinei).

„Daca Apple a fost avertizata si nu a luat nicio masura, atunci e de condamnat”, a declarat expertul in siguranta la locul de munca Nicholas Ashford, de la Institutul Tehnologic din Massachusetts.”Ceea ce este respins din punct de vedere moral intr-o tara este acceptat in afaceri intr-o alta, iar companiile profita de acest lucru”, a adaugat acesta.

La fabrica din Chengdu, unde sunt angajati 120.000 de oameni, poate fi observat urmatorul mesaj: „Trage din greu azi la munca sau trage din greu maine sa-ti gasesti un loc de munca”.

„Apple nu este interesata decat de sporirea calitatii produselor si scaderea costurilor de productie”, a declarat Li Mingqi, fost angajat al partenerului Apple, Foxconn.

in afara de programul inuman la care sunt expusi, angajatii Apple din China sunt cazati in camere suprapopulate pentru micsorarea cheltuielilor de productie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here