Bancile fac imprumuturi mai ieftine intre ele. Afla cand vor scadea si ratele la credite!

0
783
portofel-bani-carti-de-credit

portofel-bani-carti-de-creditCosturile la care bancile se imprumuta intre ele au scazut constant in ultimele saptamani datorita lichiditatii abundente de pe piata, iar clientii cu credite ale caror dobanzi se reseteaza in aceasta perioada vor avea de platit in urmatoarele trei sau chiar sase luni rate lunare mai mici.

Impactul scaderii dobanzilor interbancare este vizibil mai ales in cazul creditelor de valori mari. Spre exemplu, rata lunara la un credit ipotecar de 170.000 de lei (echivalentul a 40.000 de euro) pe 30 de ani, la dobanda medie de pe piata, coboara cu peste 100 de lei daca indicatorul de care este legat costul creditului scade cu un punct procentual.

Indicatorul Robor la trei luni, dobanda medie la depozitele interbancare pe termen de trei luni, a scazut cu 0,8 puncte procentuale din toamna anului trecut ajungand in prezent la un minim de 5,4% pe an. Scaderea a fost mai accentuata de la inceputul anului si a fost resimtita cel mai bine de clientii cu credite ale caror dobanzi s-au resetat in luna ianuarie.
Cele mai multe banci au resetat dobanzile la credite la sfarsitul anului trecut, dar sunt si cazuri in care procesul se deruleaza in acest moment deoarece anumite banci nu au stabilit o data fixa de resetare a dobanzilor, aceasta depinzand de data acordarii fiecarui credit. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here