Iliescu: Daca merge pe aceeasi cale, PDL poate avea soarta PNTCD

0
424
ion-iliescu

ion-iliescuPresedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca decizia PDL de a intra in campanie electorala arata ca democrat-liberalilor le-ar fi „teama” de perspectiva contactului cu populatia.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre afirmatia Elenei Udrea, ca PDL a dat startul campaniei electorale, Iliescu a raspuns: „Asta arata panica in care au intrat, fiindca sunt realmente speriati de o asemenea perspectiva pe care o simt. Adica, vrand-nevrand, ei trebuie sa ia contact cu populatia, cu alegatorii si simt ostilitatea alegatorilor fata de ei, fata de politica pe care o promoveaza”.

El a mai afirmat, raspunzand unei intrebari, ca, daca PDL merge „pe aceeasi cale”, ar putea in cinci ani „sa aiba soarta PNtCD”.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminica, la Suceava, unde a avut loc sedinta in care a fost aleasa conducerea PDL Suceava, ca PDL da startul campaniei electorale, chiar daca aceasta incepe cu alegerile interne, care „strang echipa, fixeaza liderii si prioritatile”.

Iliescu: Suspendarea presedintelui, o avertizare binevenita

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu ar fi „o avertizare binevenita”.intrebat daca apreciaza ca ar fi potrivita in acest moment actiunea de suspendare din functie a presedintelui Basescu, Iliescu a raspuns: „O asemenea avertizare cred ca este binevenita si presedintele intr-adevar trebuie sa reflecteze sa nu semneze ca primarul o lege care a fost trecuta…”.

El a mai afirmat ca, spre deosebire de 2007, cand presedintele Traian Basescu a fost suspendat de Parlament, actuala configuratie politica parlamentara este diferita.

„Aici sta cheia problemei”, a precizat el, mentionand ca, spre deosebire de situatia din Parlament, starea de spirit a populatiei este diferita fata de cea din 2007 si alegatorii „ar fi favorabili” unei suspendari, „care ar fi benefica pentru tara”.

Iliescu a tinut si sa avertizeze, indirect, asupra momentului unei eventuale initieri a procedurii de suspendare.

„Trebuie sa se acumuleze niste factori. O suspendare nu e o joaca”, a conchis el. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here