Ikea intra direct pe piata de retail romaneasca

0
1053
ikea-interior-silviu-matei

ikea-interior-silviu-mateiGrupul suedez Ikea intra direct pe piata de retail romaneasca, dupa achizitia drepturilor de operare si a francizei magazinului din Bucuresti, potrivit unui anunt al Ikea Romania.

 „Proprietarii francizei locale au hotarat sa vanda drepturile de operare si franciza magazinului Ikea din Bucuresti, iar acest lucru a fost vazut ca o excelenta oportunitate de catre Ikea Group, avand in vedere extinderea viitoare in Europa de Sud-Est. De asemenea, se asteapta o sinergie mult mai puternica intre retail si productia locala, tinand cont ca Romania este deja una dintre tarile furnizoare ale companiei Ikea”, se arata intr-un comunicat al Ikea Romania.

Franciza Ikea pe piata locala este operata de firma Moaro Trading, iar actionarii acestei entitati sunt firmele Engma Beheer (75,7%), Turkmall Retail BV (24,25%) si Inter Ikea Systems BV (0,05%), conform informatiilor de la Registrul Comertului.

Astfel, incepand cu data de 8 martie 2010, Ikea Romania a devenit parte din Ikea Group, dupa trei ani de operare sub franciza locala, acordata de Inter Ikea Systems, francizorul global al conceptului Ikea, se spune in comunicat.

„Suntem increzatori ca apartenenta la Ikea Group ne va ajuta sa continuam implementarea conceptului Ikea pe piata locala”, a declarat, in comunicat, Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania.

In comunicat nu se mentioneaza valoarea tranzactiei.

Reprezentantii firmei Engma Beheer, actionarul majoritar al firmei care a operat franciza Ikea in Romania, a anuntat ca Moaro Trading a fost achizitionata de Ikea Balkan, companie parte a grupului suedez.

„Moaro Trading a introdus cu succes conceptul Ikea in Romania, atingand pozitia de lider al pietei locale de profil inca din primii doi ani de operare. Achizitionarea companiei Moaro Trading de catre grupul Ikea marcheaza continuitatea procesului de investitii a unei mari companii internationale in cadrul pietei romanesti de retail”, se arata intr-un comunicat transmis de firma Engma Beheer.

Ziarul Financiar a relatat vineri, citand surse din industrie, ca omul de afaceri Puiu Popoviciu a vandut operatiunile Ikea din Romania catre grupul suedez Ikea, intr-o tranzactie de peste 30 milioane euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here