Lunile urmatoare vor insemna inceputul relansarii economice a Romaniei

0
675
adriean-videanu-400x300-silviu-matei

adriean-videanu-400x300-silviu-mateiMinistrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca, potrivit datelor economice inregistrate in ultimele patru luni, „lunile urmatoare vor insemna inceputul relansarii economice a Romaniei”.

Ministrul Economiei a apreciat ca Romania a intrat deja intr-un proces de „relansare a productiei industriale” si a precizat ca aceasta situatie va aduce dupa ea si relansarea sectorului serviciilor..

„In ultimele patru luni, productia industriala, sustinuta de energie si gaze, a avut o crestere medie de peste cinci la suta. in ianuarie am avut o crestere industriala de 6,8 la suta. Avand in vedere ca productia industriala este baza pentru cresterea economica si in zona serviciilor, sunt, de asemenea, optimist ca lunile urmatoare vor insemna inceputul relansarii economice a Romaniei”, a declarat Adriean Videanu.

Potrivit acestuia, anul trecut, tot sectorul energetic care a determinat actuala crestere industriala a „stopat caderea economica in Romania”.

„In 2009, sectorul energetic a stopat caderea economica in Romania, am avut o crestere economica, medie, de sapte procente in 2009. Acesta a fost unul dintre sectoarele in care am avut crestere economica, in ciuda crizei economice”, a spus Videanu.

Potrivit acestuia, „trebuie incredere in economia romaneasca „, iar investitorii straini au inceput sa isi recapete aceasta incredere.

„Eu apreciez succesul extraordinar legat de emisiunea de obligatiuni ale statului roman. Noi am avut o emisiune de un miliard, s-au subscris cinci miliarde, ceea ce inseamna increderea investitorilor in Romania, iar acest lucru pentru mine este un mesaj pozitiv. Masurile pe care le-a luat Guvernul, cu efecte cat mai mici pentru populatie, se reflecta acum in increderea pe care investitorii o au in Romania”, a sustinut Videanu.

Acesta a mentionat si agentiile de rating, care au apreciat in ultima perioada redresarea economica a Romaniei, revizuind ratingul de tara de la negativ la stabil. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here