Ii solicitam ministrului Valeriu Tabara sa-si ceara public scuze pentru ca i-a jignit pe medicii veterinari

0
625

UNIUNEA NATIONALA A PATRONATELOR CU CAPITAL PRIVAT DIN ROMANIA (U.N.P.C.P.R.) dezavueaza pozitia publica a Ministrului Agriculturii Valeriu Tabara, cu referire la medicii veterinari asa cum a fost exprimata de acesta la un post de televiziune.
Consideram ca folosirea expresiei ,,smecherii de medici veterinari ”

de catre ministrul Agriculturii reprezinta o grava eroare pentru care ministrul ar trebui sa isi cdeara scuze. Medicii veterinari reprezinta acea categorie profesionala care cu eforturi supraomenesti,  in conditiile crizei economice si deficitului de management al domnului Ministru Valeriu Tabara in politicile agricole in sectorul zootehnic din Romania, asigura sanatatea animala si implicit sanatatea romanilor.
Nu este prima iesire publica in care domnul Valeriu Tabara da dovada de necunoastere a legislatiei europene si romanesti in domeniul sanatatii si bunastarii animale si sigurantei alimentului, in care ataca anumite organizatii profesionale, patronale si asociatii ale producatorilor din Romania.
A devenit un obicei ca ministrul Valeriu  Tabara sa confunde pozitia sa de ministru al agriculturii pentru care este platit din bani publici cu aceea de politician, lansand atacuri asupra organizatiilor profesionale, folosind puterile conferite de functia publica in lupte personale marunte in scopul distrugerii formelor asociative a producatorilor si procesatorilor din domeniul agricol.
Solicitam domnului Valeriu Tabara scuze publice fata de medicii veterinari atacati si jigniti de un ministru care a sustinut si  aprobat in guvern Ordonanta 23/2010, lege care trebuie aplicata si promovata indiferent de interesele personale ale domniei sale. Mai solicitam ca domnul Ministru Valeriu Tabara sa se abtina a folosi notorietatea publica oferita de functia ocupata in promovarea si impunerea unor grupuri de interese impotriva grupurilor legitime si reprezentative ale producatorilor agricoli.
Ii reamintim domnului ministru Tabara ca agricultura Romaniei este un sistem complex ce trebuie gestionat integrat, echilibrat si armonios prin politici agricole active si ca nu doar sectorul vegetal este prioritar.

U.N.P.C.P.R. va organiza de altfel marti, 19 aprilie 2011, o intalnire a reprezentantilor FEDERATIEI PATRONALE A MEDICILOR VETERINARI, COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI, AUTORITATEA SANITAR VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTULUI, FACULTATEA DE MEDICINA VETERINARA si FEDERATIA NATIONALA A PRODUCATORILOR AGRICOLI DIN ROMANIA (membri UNPCPR) pentru o pozitie si actiune comuna de inlaturare a diletantismului si a dezinformarii din spatiul public care pot genera o criza majora in societate.

Presedinte U.N.P.C.P.R.
Costel Olteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here