Daimler doneaza Japoniei 50 de autovehicule

0
466

Daimler ofera camioane şi autovehicule off-road in valoare de aproximativ 4 milioane de euro pentru sustinerea operatiunilor de salvare şi reconstructie din Japonia. Autovehiculele vor fi donate Fundatiei Nippon, o organzatie nipona de ajutorare. Autoturismele pentru diferite tipuri de teren şi camioanele Mercedes-Benz, precum şi camioanele Fuso sunt ideale pentru operatiunile de reamenajare a zonelor devastate.

In urma efortului de strangere de fonduri a angajatilor Daimler, s-a obtinut mai bine de jumatate de million de euro
Stuttgart – La scurt timp dupa  dezastrul provocat in Japonia de cutremur şi tsunami, Daimler a oferit asistenta de urgenta constand intr-o donatie in numerar de 2 milioane de euro. Mai mult, Daimler trimite şi 50 de autovehicule in valoare de aproximativ 4 milioane de euro Fundatiei Nippon, o organizatie nipona de ajutorare din Tokyo, pentru a sprijini procesul de reconstructie. Autovehiculele vor fi folosite in principal pentru operatiunile de curatare in partea de nord-est a tarii, devastata de tsunami.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler AG, responsabil cu Daimler Trucks şi Daimler Buses, a declarat: “Cand am vazut imaginile din Japonia ne-am dat imediat seama ca trebuie sa ajutam cat mai repede posibil populatia locala, cei aproape 13.000 de angajati ai noştri din Japonia şi Guvernul Japonez cu echipament de mare tonaj şi alte tipuri de asistenta materiala. Suntem incantati ca, datorita acestor masuri, putem ajuta comunitatea afectata din Japonia. Prezenta globala a companiei Daimler reprezinta un avantaj pentru noi aici, pentru ca avem acces rapid la camioanele Fuso produse local, pe langa camioanele Mercedes-Benz şi autoturismele Clasa G pe care le trimitem in Japonia.”

Albert Kirchmann, CEO şi Preşedinte al Fuso şi reprezentant al Daimler Group in Japonia, a adaugat: “Fiind o companie cu prezenta globala, ne simtin acasa şi in Japonia şi dorim sa participam prin masuri de salvare şi asistenta in urma devastatorului cutremur şi a catastrofalului tsunami. Sunt mandru ca putem oferi 50 de autovehicule Mercedes-Benz şi Fuso fundatiei japoneze Nippon intr-un interval atat de scurt. Astfel, contribuim la accelerarea refacerii infrastructurii.”

Takao Suzuki, Preşedintele Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), a adaugat: “Daimler şi MFTBC au pastrat intotdeauna o legatura puternica de-a lungul anilor, iar colaborarea germano-nipona şi-a demonstrat valoarea. Pentru ca ne confruntam cu una dintre cele mai puternice crize cunoscute de tara noastra, suntem bucuroşi sa avem alaturi de noi un partener precum Daimler, care poate rapid şi nebirocratic sa ne ofere know-how, sprijin finanaciar şi autovehicule. ”

Iar Nicholas Speeks, Şeful Mercedes-Benz Japan Co., Ltd (MBJ), a declarat: “Mercedes-Benz are o relatie stransa şi durabila cu Japonia, iar MBJ este un membru responsabil al acestei societati. Purtand un profund respect şi apreciere pentru poporul japonez care ne-a sustinut de-a lungul anilor, suntem determinati sa depaşim impreuna dificultatile, facand tot ce ne sta in putinta sa sustinem eforturile de recuperare.”

Daimler crede ca o astfel de situatie necesita expertiza sa in domeniul transportului. De aceea, compania sustine operatiunile de salvare donand 50 de autovehicule Fuso şi Mercedes-Benz. Autovehiculele includ opt camioane Zetros, patru Mercedes-Benz Unimog şi opt autoturisme Clasa G off-road. Treizeci de camioane Fuso Canter din Japonia sunt, de asemenea, incluse. Autovehiculele au fost transportate in data de 13 aprilie 2011 de la Aeroportul din Stuttgart in doua aeronave de cargo de tip Antonov-124. Toate cele 50 de automobile vor participa la operatiunile din zona in cel tarziu doua saptamani.

Datorita sarcinii lor utile mari, autovehiculele Mercedes-Benz şi Fuso sunt ideale pentru distribuirea ajutoarelor şi pentru sprijinirea operatiunilor de reconstructie. Iar datorita agilitatii lor şi performantelor off road extraordinare, autovehiculele se vor putea deplasa in conditii de siguranta catre orice destinatie.   

Managementul, Consiliul General al Fabricilor şi comitetul executiv al Daimler organizeaza impreuna o campanie de strangere de fonduri ca raspuns la dorinta angajatilor de a dona bani pentru colegii lor din Japonia, dar şi pentru intregul popor japonez. Pana in momentul de fata, mai mult de 10.000 de angajati din Germania ai Daimler au participat, donand peste o jumatate de milion de euro. Banii stranşi vor merge catre Crucea Roşie Germana, care ii va inainta Crucii Roşii Japoneze.

Fotografii ale incarcarii autovehiculelor la Aeroportul din Stuttgart vor fi disponibile incepand cu 3 aprilie 2011 pe Internet la:  
www.media.mercedes-benz.ro

Despre Daimler

Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler şi Carl Benz au facut istorie prin inventarea automobilului in anul 1886. Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii producatoare de autovehicule. Cu diviziile sale Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses şi Daimler Financial Services, Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producatori de automobile premium şi cel mai mare producator mondial de autovehicule comerciale cu o acoperire globala. Daimler Financial Services ofera clientilor sai o gama completa de servicii financiare, inclusiv de finantare auto, leasing, asigurari şi de management al flotei. Ca pionier in industria de automobile, Daimler continua sa modeleze viitorul mobilitatii. Grupul aplica tehnologii inovatoare şi eco pentru a produce autovehicule superioare şi sigure, care fascineaza şi incanta clientii sai. Odata cu dezvoltarea sistemelor alternative de mobilitate, Daimler este singurul producator de autovehicule care investeşte in motoare hibrid, motoare electrice şi sisteme de celule de combustibil, cu scopul de a obtine mobilitate fara emisii poluante pe termen lung. Acesta este doar un exemplu al modului in care Daimler accepta de buna voie provocarea de a reuni responsabilitatea sa fata de societate şi mediu. Daimler comercializeaza autovehiculele şi serviciile sale in aproape toate tarile din lume şi are facilitati de productie pe cinci continente. Portofoliul curent de marci include, in plus fata de cea mai valoroasa marca auto din lume, Mercedes-Benz, şi marcile smart, Maybach, Freightliner, Western Star, Fuso, Setra, Orion şi Thomas Built Buses. Compania este listata la bursele de valori din Frankfurt, New York şi Stuttgart (abrevierea de la bursa de valori – DAI). in 2010, Grupul a vandut 1,9 milioane de autovehicule şi a avut o forta de munca de peste 260.000 de persoane; veniturile au totalizat 97,8 miliarde de euro şi profitul brut a avut o valoare de aproximativ 7,3 miliarde de euro.

Contact:

Gabriel Craciun

gabriel.craciun@daimler.com

+40 21 2004 523

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here