Idei de afaceri online: vreti informatia, o platiti prin SMS

0
653
Online1

Online1Cat costa o informatie disponibila pe internet? Teoretic, nu costa nimic. Practic, intr-o perioada in care problema platii pentru continut online e tot mai presanta, mai ales pentru companiile media, un sistem prin care sa fie taxate informatiile poate fi tocmai raspunsul la intrebare. si nu e nevoie decat de un SMS.

Twitter se zbate deja de mai multa vreme sa gaseasca o sursa de venituri. Serviciul de microblogging, care permite oricarui utilizator sa publice mesaje de cel mult 140 de caractere, pare sa se rezume insa doar la publicitatea online, eliminand din discutie varianta unor conturi platite.

De aici a pornit si ideea antreprenorului Dan Boabes pentru NN.bb, o platforma de monetizare a continutului digital, indiferent ca este vorba despre stiri sau informatii publicate de consumatori pe bloguri si pe retele de tipul Facebook sau Twitter ori despre fotografii, melodii, aplicatii software si orice alt tip de fisiere. „Un astrolog care are cont pe Twitter si publica informatii acolo, spre exemplu, poate cere bani pentru acele informatii”, sustine Boabes, fondatorul si directorul executiv al companiei de servicii interactive bazate pe mesaje text Simplus Invest. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here