Basescu nu exclude ca Romania sa intre in zona euro dupa 2015, termenul prevazut oficial

0
703
basescu-parlament

basescu-parlamentPresedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu exclude ca Romania sa intre in zona euro dupa 2015, termenul prevazut oficial, pentru a evita un scenariu de tipul celui din Grecia.

„Apelul meu este ca noi sa rediscutam, pentru a vedea daca mentinem obiectivul initial de aderare, sau amanam cu un an sau doi. Exemplul Greciei ne-a aratat ca trebuie sa reflectam serios si sa fim bine pregatiti”, a aratat Basescu in timpul unei intrevederi cu presa straina, la Bucuresti.

El a spus Romania poate respecta obiectivul unui deficit public de 3% din PIB, dar criza a aratat ca trebuie sa se tina seama de toate aspectele economice.

Presedintele a precizat totodata ca „pune sub semnul rezervei si al intrebarii” data de 1 ianuarie 2015 pentru adoptarea euro.

Pana in prezent, autoritatile romane au mentinut fara rezerve obiectivul intrarii in zona euro la termenul stabilit, noteaza AFP.

„Angajamentul adoptarii euro la 1 ianuarie 2015 este mentinut”, a precizat Guvernul intr-un comunicat oficial, pe 22 martie.

AFP arata ca, dupa mai multi ani de crestere puternica, Romania a intrat in 2009 intr-una dintre cele mai profunde recesiuni, in randul statelor din Uniunea Europeana, cu un recul economic de 7,1%, iar declinul va continua in acest an.

Basescu a pledat totodata in favoarea unei guvernante economice europene, aratand ca este un sustinator fara echivoc al controlului bugetelor nationale la nivelul UE.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here