Prefectura Capitalei va avea un portal prin care bucurestenii pot afla stadiul dosarelor

0
625
prefectura

prefecturaPrefectura Capitalei va avea un portal online prin care bucurestenii vor putea afla stadiul de solutionare a petitiilor sau a dosarelor aflate in lucru, acesta fiind implementat printr-un proiect finantat din fonduri europene.Proiectul „ACCES – Administratie in sprijinul cetateanului prin calitate si eficienta serviciilor”, finantat din fonduri europene prin Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”, a fost lansat, miercuri, de Prefectura Capitalei.

Potrivit proiectului, a carui durata de implementare este de un an, printre principalele activitati sunt organizarea, coordonarea, monitorizarea activitatilor mai multor servicii din Prefectura Capuitalei, realizarea unei arhive electronice a documentelor si durata de raspuns la solicitari.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Capitalei, prin implementarea proiectului se va obtine, pe langa imbunatatirea serviciilor pentru cetateni, reducerea duratei de raspuns la solicitari, precum si eliminarea prezentei cetateanului la ghiseu, dar si elaborarea Cartei Albe a Serviciilor pentru Cetateni.

„inca de la debutul mandatului de prefect am lansat ideea unui portal dedicat legilor proprietatii. Prin acest instrument petentii se pot informa asupra stadiului dosarelor lor, permitand angajatilor Prefecturii sa se ocupe de solutionarea acestora intr-o maniera eficienta”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Potrivit lui Atanasoaei, cu ajutorul portalului orice persoana care a depus o solicitare la Institutia Prefecturii poate sa-si urmareasca stadiul de solutionare a petitiei sau a dosarului.

„Va fi creat un sistem de infochioscuri care va fi pus la dispozitia oricarei persoane ce are nevoie de o informatie legata de activitatea Prefecturii, acest lucru eliminand necesitatea unei cereri sau a prezentei la registratura”, a mai precizat Atanasoaei.

Valoarea totala a proiectului este de 806.738,77 lei (fara TVA), din care 685.727,92 lei reprezinta fonduri europene si 121.010,82 lei reprezinta bani de la bugetul Prefecturii Capitalei.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here