Hranirea copilului cu lapte praf de continuare – opinii pro si contra

0
1569

 

Laptele praf este un aliment care poate fi oferit copilului inca din prima zi de viata pentru a fi hranit in mod corespunzator, iar ideal ar fi ca acest tip de hranire sa fie continuat pana la auto-intarcare, insa sunt si opinii controversate, diferite, contra, sunt parinti care prefera sa hraneasca copilul cu lapte de vaca sau cu lapte din comert pentru ca este mai ieftin.

 

Indiscutabil, hranirea cu lapte praf  pana la autointarcare este de preferat in schimbul laptelui din comert. Desi dupa implinirea varstei de un an, cand copilul este deja diversificat si poate manca foarte multe alimente sanatoase, laptele praf trece pe plan secund insa este la fel de important. Copilul poate manca branzeturi, iaurturi, kefir, dar nu se compara cu laptele praf de continuare si cu aportul de vitamine pe care il aduce acesta.

 

Ce este laptele praf de continuare si care este rolul acestuia

Laptele praf de continuare este un preparat care va aduce copiilor multe beneficii din punct de vedere al sanatatii, avand un continut bogat in vitamine si minerale. Chiar si bebelusii alaptati pana la o anumita varsta pot primi lapte praf de continuare in locul laptelui din comert sau laptelui de vaca, deoarece acesta se adapteaza necesitatilor copiilor, avand o formula asemanatoare laptelui matern, continand multe minerale precum magneziu, calciu, zinc, fosfor sau potasiu. Laptele praf este obtinut prin procedee foarte bine puse la punct, timp in care nutrientii esentiali raman in componenta.

 

Gratie compozitiei bogate, laptele praf este renumit pentru ca normalizeaza modul de functionare a tractului gastro-intestinal si al sistemului cardiovascular, intareste oasele si dintii copilului, ajuta la construirea masei musculare, normalizeaza sistemul nervos si este un substitut minunat pentru laptele matern si pentru laptele de vaca. Mamele care nu mai alapteaza de la implinirea unei anumite varste a copilului pot alege alimentatia cu lapte praf, fiind mult mai accesibila si mai usor de oferit de catre bunici, bone, tatici, persoanele in grija carora ramane copilul.

 

Cum aleg parintii cel mai bun lapte praf de continuare

Laptele praf pentru copiii diversificati exista pe piata intr-o mare varietate de oferte. Pentru a face o alegere corecta, parintii trebuie sa se informeze din surse obiective care sunt tipurile de formula existente pe piata si care este compozitia lor, pentru ce varsta a copilului sau mai degraba pentru ce etapa de dezvoltare sunt potrivite si care este concentratia necesara pe diferite grupe de varsta.

 

Formula de continuare este in general privita ca si o formule de completare a aliemntatiei bebelusului care trebuie sa contina si o serie de alimente solide introduse in alimentatie conform schemei de diversificare specifice. Aceasta formula de lapte praf poate fi pastrata in alimentatia copilului pana la varsta de 2-3 ani, avand un aport semnificativ in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a organismului si in mentinerea sanatatii copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here