Tot ce trebuie sa stii despre criptomonedele Bitcoin

0
1361

 

Una din cele mai cunoscute criptomonede din intreaga lume, Bitcoin, ofera un nou sistem de plata si bani complet digitali. Acest sistem de plata este primul de tip peer-to-peer descentralizat, sustinut de catre utilizatori fara o autoritate centrala si fara intermediari. Utilizatorii vor spune ca Bitcoin reprezinta bani cash pe internet. Cel care cumpara si vinde Bitcoin stie ca aceasta criptomoneda reprezinta, in realitate, mult mai mult decat un ban virtual.

 

Creata in anul 2010, reteaua Bitcoin nu este controlata de nimeni, asa cum nimeni nu detine tehnologia din spatele e-mail-ului. Reteaua este controlata de toti utilizatorii din intreaga lume. In timp ce programatorii se ocupa de imbunatatirea software-ului, acestia nu pot forta o schimbare de protocol, pentru ca toti utilizatorii au libertatea de a alege versiunea si softul folosit. Asadar, Bitcoin functioneaza atunci cand exista un consens intre toti utilizatorii.

 

Care este principiul de functionare Bitcoin?

Bitcoin este mai mult decat o simpla aplicatie pe telefon sau un program pe calculator ce ofera un portofel personal utilizatorilor care au posibilitatea de a trimite si de a primi criptomonede prin acest portofel. Bitcoin este folosit de un numar tot mai mare de oameni si de afaceri, inclusiv persoane fizice, juridice, firme de avocatura, sali de fitness, servicii online populare, dar si alte tipuri de afaceri.

 

Achizitionarea de Bitcoini pe platforma ro.exchange este posibila ca urmare a platii pentru bunuri si servicii, cumparand criptomonedele de la un punct exchange, schimband criptomonedele cu cineva din apropiere si castigandu-le in mod competitiv prin minerit. Este mult mai usoara tranzactionarea cu Bitcoin decat cu un card de credit sau de debit, acestea fiind primite fara un cont de comerciant, platile fiind efectuate direct dintr-o aplicatie portofel pe calculator sau pe mobil.

 

Avantajele Bitcoin

Criptomonedele Bitcoin ofera libertatea platilor, utilizatorilor fiindu-le simplu sa trimita si sa primeasca orice suma de bani oriunde si oricand, indiferent de coltul de lume in care se afla. Nu exista limite impuse, zile in care bancile sunt inchise, taxele sunt foarte mici, sau inexistente, iar utilizatorii pot include taxe pentru a beneficia de prioritate in procesarea tranzactiei, rezultand intr-o confirmare mai rapida a tranzactiilor de catre retea.

 

Mai mult decat atat, un alt avantaj pe care il ofera criptomoneda Bitcoin este acela ca exista mai putine riscuri pentru comercianti, tranzactiile fiind sigure si ireversibile, fara a contine taxe ascunse si fara a cere informatii personale. Cei ce folosesc Bitcoin isi pot proteja banii prin backup si criptare. Toate informatiile despre Bitcoin sunt disponibile si pot fi verificate si folosite in timp real.

 

Exista si dezavantaje in folosirea criptomonedelor Bitcoin, care fac referire la gradul de acceptare la nivel national si international, precum si volatilitatea care se micsoreaza in timp, pe masura ce pietele Bitcoin si tehnologia se va matura. Nu in ultimul rand, softul Bitcoin este inca intr-un stadiu de dezvoltare continua, cu multe optiuni incomplete, aspecte ce pot aduce mici dezavantaje utilizatoril

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here