Honda si Future Shorts isi unesc fortele pentru premiera documentarului Live Every Litre

0
860

Filmul documentar creat cu suportul publicului si activat prin social media, Live Every Litre, isi va face debutul in locatii unice simultan, iar premiera virtuala va avea loc pe 21 Iulie la orele 22:00 (GMT+2). Live Every Litre a fost filmat pe parcursul lunilor mai si iunie in toata Europa si a fost regizat de Claudio Von Planta (Long Way Down si Long Way Round cu Ewan McGregor).

Premiera Live Every Litre va avea loc in Londra, intr-o locatie secreta, unde toate personajele peliculei se vor aduna sa vizioneze filmul documentar impreuna cu invitatii speciali. Evenimentul se va transmite simultan, in exclusivitate pe site-ul www.liveeverylitre.com via Live Every Litre Screening Room, un cinematograf conectat virtual, unde comunitatea online va putea viziona premiera si interactiona cu alti utilizatori. Ambele evenimente vor fi organizate si gestionate de catre organizatia londoneza de film de scurt metraj Future Shorts* (www.futureshorts.com ).
Future Shorts a fost aleasa ca partener oficial datorita comunitatii globale unice de iubitori de film, ce strange 35,000 de persoane care participa lunar la proiectii in 60 de orase si 18 tari si peste 1 milion de persoane in comunitatea online, pentru a vedea cele mai bune filme de scurt metraj. Future Cinema, compania de evenimente a Future Shorts, este renumita pentru evenimente ce reprezinta adevarate experiente captivante in lumea filmului, dar mai ales pentru renumitul proiect Secret Cinema.
Pe langa premiera filmului documentar Live Every Litre, proiectia va fi imbunatatita cu o serie de elemente „experimentale” ce vor aduce la viata povestile si excursiile facute de-a lungul calatoriei. Un debut al spectacolului burlesc, prezentat in exclusivitate de “Agentul Lynch”, va fi doar un element al experientei cinematografice. Premiera Live Every Litre va prezenta de asemenea spectacole redate de cateva din formatiile muzicale si interpreti a caror muzica aduce la viata coloana sonora a peliculei.
inainte si in timpul filmarilor, formatiile si artistii au fost incurajati sa isi prezinte piesele pentru ca actorii sa se regaseasca in stari, emotii si situatii prezente atat in filmele de scurt metraj cat si in filmul documentar. Un numar foarte mare de piese a fost incarcat din toata Europa, iar producatorii au avut dezbateri lungi in alegerea pieselor potrivite povestilor extrem de variate. La premiera londoneza din 21 Iulie Emi Green, Live Like Lions, Revere, This is Lindsey si Solid State isi vor canta piesele ce fac parte din coloana sonora a filmului documentar Live Every Litre. Alaturi de ei, vor participa SoulVision, cei doi DJ din Somerset, UK, alesi de Claudio von Planta sa ia parte la proiect si sa apara in unul din filmele de scurt metraj, in misiunea lor de a anima cluburile din Barcelona.
Regizorul de film Claudio Von Planta este incantat de faptul ca premiera filmului va fi lansata intr-un mod atat de inovativ, comentand: “Am adunat un numar foarte mare de admiratori in
Comunicat de presa
proiect pe durata procesului de recrutare, votand si filmand in etape, iar faptul ca ei pot viziona in premiera filmul documentar in spatiul virtual, simultan cu evenimentul in desfasurare Live Every Litre, este un lucru exceptional. Sunt singur ca vom gasi fani noi, oameni care probabil s-au integrat la sfarsitul proiectului sau au descoperit proiectul Live Every Litre prin filmele incarcate de noi pe YouTube. Este intodeauna interesant pentru un regizor sa isi vada lucrarea pusa in fata oamenilor pentru prima data, pentru a evalua reactiile fiecaruia prezent.”
Future Shorts si Future Cinema fac istorie in depasirea limitelor in experienta filmului. Fabien Riggall fondator si director artistic al celor doua companii, este foarte incantat sa se implice in proiectul Honda afirmand: “Privim acest lucru ca pe o aventura sociala, una care a construit o comunitate si a captat imaginatia celor care au contribuit la acest proiect – ce va continua sa inspire alte persoane, sa spuna povesti proaspete si originale. Ambele categorii de spectatori – offline si online vor putea sa vizioneze filmul intr-un mod diferit de toate celelalte prin experienta interactiva si puterea retelelor sociale. Fuziunea fiecarui element reflecta complet ceea ce inseamna in totalitate Future Shorts.”
Live Every Litre este un proiect documentar activat de social media in Europa ce a incurajat oamenii sa isi prezinte visul lor pe www.liveeverylitre.com , unde publicul putea sa isi voteze povestile. Cele mai bune calatorii au fost alese, iar participantii au fost invitati sa ia parte la odiseea pan europeana, unde si-au trait experientele la volanul noul hybrid Honda CR-Z. Peste 1 000 de aplicatii au fost primite din peste 28 de tari, iar participantii au venit din tari ca Spania, Germania, Elvetia, Marea Britanie si Romania. Filmarile au durat peste 38 de zile, incepand din Olanda, continuand prin Germania, Elvetia, Italia, Franta, Spania, Portugalia si terminandu-se pe circuitul Nurburgring din Germania.
Detalii despre proiectia exclusivista online pot fi gasite pe www.liveeverylitre.com, precum si trailer-ul pentru filmul final si toate filmele de scurt metraj care prezinta actorii si povestile lor. Pentru mai multe informatii, accesati www.liveeverylitre.com sau www.facebook.com/liveeverylitre
Detalii despre formatiile ce si-au adus aportul la coloana sonora, sau care vor fi prezente la premiera Live Every Litre:
Live Like Lions – http://www.myspace.com/livelikelionsband
Revere – http://www.myspace.com/reverelondon
This is Lindsey – http://thisislindsey.com/
Emi Green – http://www.emigreenmusic.kk5.org/
Future Shorts este unul dintre cele mai puternice nume in domeniul filmului de scurt metraj. Cu peste 35.000 de spectatori in toata lumea si mai mult de 1.000.000 online, Future Shorts este o platforma cheie ce uneste comunitatea realizatorilor de film de o audienta fidela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here