Vrei sa muncesti in strainatate? Vezi topul celor mai mari salarii castigate de romani afara!

0
694
jobs

jobsIntr-o perioada in care tot mai multi romani au ramas fara un loc de munca, sa castigi 5.000 de euro pe luna pare o utopie. Nu este imposibil, dar nu in Romania si e valabil, din pacate, pentru specializari mai rare sau extrem de dificile.

 Cum ar fi, de exemplu, inginerii in petrol si gaze sau personalul medical! Comparativ cu salariile de la noi, insa, nici castigurile de 1.600 de euro, in transporturi, sau de 1.400 de euro, ca angajat in restaurant, nu sunt deloc de neglijat.
Desi, in ultima perioada, nici tarile europene nu mai reprezinta taramul fagaduintei pentru romani, iar salariile nu mai sunt la nivelul din anii trecuti, totusi strainatatea a devenit din nou alternativa la somaj sau la salariul minim sub 200 de euro din Romania.

Asa se face ca tot mai multi romani au inceput din nou sa ia cu asalt site-urile de recrutare pentru angajarea in strainatate. Iar cei mai norocosi dintre ei nici nu au ce regreta.
 
Potrivit portalului de recrutare Tjobs, dintre romanii care au incheiat contracte de munca in straintate in prima jumtate a anului, cele mai mari salarii le castiga specialistii in petrol si gaze, respectiv aproximativ 5.000 de euro pe luna.
 
Locul al doilea este ocupat de medici si de personalul medical, care pot ajunge la un castig lunar cuprins intre 4.500 si 5.000 de euro.
 
Desi constructiile au fost un domeniu grav afectat de criza economica, in aproape toate tarile europene, inceputul anului 2010 a adus mai multe locuri de munca pe santiere. Asa se face ca cei mai multi romani plecati la munca in strainatate (peste 10.000 de persoane) s-au angajat in constructii. Cei mai buni specialisti ajung si la salarii de 3.500 sau 4.000 de euro.
 
Insotitorii de bord sau stewardesele s-au angajat pe salarii cuprinse intre 1.800 si 2.000 de euro pe luna, in timp ce chelnerii din restaurante sau cei de pe vasele de croaziera castiga intre 1.000 si 1.400 de euro lunar.
 
Potrivit portalului de recrutare, cei peste 72.000 de romani care s-au angajat in strainatate in primele sase luni ale anului castiga lunar 97.823.700 euro, ceea ce inseamna un salariu mediu de 1.350 euro/luna.
 
In ceea ce priveste domeniile in care si-au gasit joburi romanii plecati in strainatate, peste 10.000 s-au angajat in constructii, iar peste 8.000 au semnat contracte de munca in domeniul medical. Un numar similar de romani, aproximativ 8.000, s-au angajat in restaurante, iar peste 6.000, in industrie.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here