Haos in Japonia: Un nou seism si o noua explozie la centrala nucleara de la Fukushima

0
682
explozie-bomba-atentat

explozie-bomba-atentatCentrala nucleara de la Fukushima a devenit o bomba cu ceas. in aceasta dimineata, o noua explozie s-a produs, de data aceasta la reactorul 3. Potrivit unei televiziuni locale, 11 oameni au fost raniti. Explozia s-a produs la scurt timp dupa un nou cutremur de 6,2 pe Richter.

Si la reactorul 2 sunt probleme. Sistemul de racire s-a oprit si nivelul apei este in scadere la reactorul 2 al centralei nucleare.Explozia la reactorul 3 al centralei de la Fukushima s-a produs la ora locala 11.01. Autoritatile sustin ca miezul reactorului nu s-a topit. Este a doua explozie la centrala de la Fukushima, dupa cea de sambata. Nivelul de radiatii dn jurul reactorului 3 a crescut usor.

Explozia de sambata s-a produs la reactorul nr.1 al uzinei. Este vorba despre o explozie de hidrogen, care intervine ca urmare a vaporilor acumulati in procesul de racire a reactorului. Explozia a daramat un zid al incintei unde se afla reactorul.

Autoritatile au cerut rezidentilor pe o raza de 20 de kilometri sa ramana la adapost, in locuinte.

Totusi, ipoteza unor emanatii radioactive este considerata putin probabila, iar autoritatile continua sa incerce sa raceasca in continuare reactorul cu ajutorul apei de mare.

Dupa cutremurul de vineri, care a avut magnitudinea 9, sistemul de racire al reactoarelor uzinei nucleare a fost afectat, existand pericolul unei topiri a miezului reactorului.

Circa 2000 de cadavre au fost gasite luni pe doua plaje din prefectura Miyagi, una din cele mai afectate de seismul si tsunamiul care au devastat vineri nord-estul Japoniei. Sumbra descoperire va spori semnificativ bilantul deceselor, stabilit deocamdata de politie la 1597 morti si 1481 de disparuti. (Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here