Banca Japoniei a injectat fonduri record in sistemul financiar pentru a proteja economia

0
694
economie, grafice, bcr, estimare,

economie-graficeBanca Japoniei a injectat lichiditati record in sistemul financiar si a dublat marimea programului de achizitionare de active pentru a proteja economia de efectele celui mai puternic seism inregistrat in aceasta tara, transmite Bloomberg. Banca centrala a pompat 15.000 de miliarde de yeni (183 de miliarde de dolari)

pe piete pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar in contextul in care actiunile scad, iar riscurile creditului cresc.

Guvernatorul institutiei a anuntat ca injectiile de lichiditati vor continua, in functie de nevoi.

Autoritatile nipone se tem ca increderea populatiei si a companiilor se va reduce, dupa ce cutremurul de vineri si valurile tsunami, care au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, au dus la suspendarea productiei mai multor grupuri industriale, la intreruperea alimentarii cu energie electrica si la cresterea riscurilor de accidente nucleare.

„Dezastrul va afecta Produsul Intern Brut pe termen scurt, iar Banca Japoniei vrea sa atenueze impactul deflationist prin injectii de lichiditati”, a afirmat Tomo Kinoshita, analist la Nomura Holdings.

Programul de achizitioare de active a fost suplimentat in vederea prevenirii situatiei in care deteriorarea increderii mediului de afaceri si cresterea aversiunii fata de risc pe piete financiare va afecta activitatea economica, mentioneaza intr-un comunicat consiliul de politica monetara al bancii centrale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here