Circa 2.000 de cadavre, descoperite in zona de coasta a prefecturii Miaygi

0
683

Aproximativ 2.000 de trupuri neinsufletite au fost descoperite luni in doua zone de coasta ale prefecturii Miyagi, in urma cutremurului devastator de vineri si a valului seismic provocat de acesta, relateaza agentia Kyodo. Aceasta descoperire va creste semnificativ bilantul victimelor, in conditiile in care politia a confirmat pana in prezent 1.647 de morti si 1.720 de disparuti in zonele afectate din nord-estul si estul Japoniei.

Aproximativ 1.000 de trupuri neinsufletite au fost gasite pe tarmul peninsulei Ojika din Miyagi, iar alte 1.000 au fost descoperite in orasul Minamisanriku, unde Guvernul nu a putut stabili contactul cu aproximativ 10.000 de persoane, adica peste jumatate din totalul populatiei orasului.

Bilantul oficial al mortilor exclude un numar de 200-300 de cadavre in Sendai, capitala prefecturii, a caror recuperare este ingreunata de devastarea produsa de cutremur si tsunami.

Moartea unui sud-coreean in cutremur a fost confirmata duminica de Ministerul de Externe al acestei tari. China nu a putut contacta aproximativ 100 de cetateni ai sai in orasul Ishinomaki din Miyagi, confirmand in acelasi timp ca 6.957 de chinezi se afla in siguranta in Japonia, potrivit agentiei Xinhua.

In prezent nu se stie unde se afla aproximativ 2.500 de turisti care vizitau zonele afectate de cutremur, a anuntat Agentia japoneza de turism. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here