Habitat for Humanity Romania de doua ori pe podium la Gala Societații Civile cu proiectul Big Build 2011

0
4059

Proiectul Big Build 2011 al Habitat for Humanity Romania a castigat doua premii intai la cea de-a 10-a editie a Galei Societatii Civile, ce a avut loc luni seara, la Opera Nationala din Bucuresti. Proiectul a primit recunoastere in cadrul a doua sectiuni din competitie: Incluziune Sociala si Proiecte si Campanii de Voluntariat.

In competitia Galei Societații Civile 2012 au fost inscrise 176 de proiecte si programe. Acestea au fost evaluate si notate de catre  un juriu format din peste 60 de specialisti, in perioada 26 martie – 30 aprilie.

“Suntem onorați sa primim premiul I la cele doua categorii si ne bucuram enorm de aceasta reusita pentru ca este inca o dovada ca voluntarii pot face minuni. Au venit, au cucerit santierul cu energia si dedicarea lor si ne-au vrajit pur si simplu. Este, inainte de toate, proiectul lor si ii felicitam pe toți cei care l-au facut posibil. Mai mult decat atat, va anunțam ca ne pregatim deja pentru ediția a IV-a a Big Build, ce va avea loc in luna octombrie, in județul Caras-Severin si va asteptam pe toți, sa va alaturați echipei Habitat intr-o noua provocare”, a declarat Carmen Ghia, Communication Manager la Big Build 2011.

Evenimentul, aflat la a treia editie, a fost deschis pe 3 Octombrie 2011, odata cu Ziua Mondiala a Locuirii (World Habitat Day) si a avut ca scop atragerea atentiei asupra situatiei locuirii in Romania si oferirea unui exemplu de implicare sociala pentru a demonstra ca exista solutii de imbunatațire, astfel incat locuirea in conditii umane sa fie o normalitate. in plus, Big Build 2011 a inglobat componenta incluziunii sociale, familiile beneficiare ale celor 10 locuinte construite in doar 5 zile fiind atat de nationalitate romana, cat si de etnie roma, si au lucrat impreuna atat la constructia propriilor case, cat si la ale celorlalti. Big Build a presupus un voluntariat intensiv, implicand o capacitate de 800 de voluntari , atat straini, cat si romani, angajati ai companiilor sustinatoare, care impreuna au realizat 12.865 de ore de voluntariat.

Proiectul Big Build a insemnat:
Construcția a 10 locuințe noi pentru 10 familii beneficiare din localitatea Balțesti, județul Prahova (in total 32 de beneficiari, dintre care 12 copii) in doar 5 zile, de la fundație (deja turnata) pana la finisaje.
Coordonarea a 250 de voluntari pe zi, in medie. incurajarea voluntariatului strain in Romania prin atragerea si coordonarea, timp de o saptamana, a unui grup de 60 de voluntari din Irlanda de Nord si Statele Unite ale Americii.
Responsabilizara beneficiarilor Big Build implicandu-i in construcția propriilor case si a altora, prin efectuarea de catre fiecare familie beneficiara a 600 de ore de voluntariat.
Extinderea sprijinului acordat misiunii Habitat for Humanity Romania prin implicarea in proiect a unor persoane publice, precum: Alexandru Arsinel, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Dani Oțil, Bianca Brad si Calin Goia, dar si a 33 de bloggeri.
Implicarea mediului privat in acțiuni sociale prin atragerea a peste 500 de angajați din partea mai multor companii din Romania, sa voluntarieze pe santierele Habitat.
Adresarea problemei de locuire a comunitaților marginalizate si atragerea de fonduri pentru atenuarea acesteia: 14 companii partenere au daruit mai mult de 150.000 euro in bani, materiale de construcție, servicii si ore de voluntariat.
Sustinerea mesajului evenimentului prin toate canalele media.

Proiectul a fost desfasurat in parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda de Nord, sistemul ONU in Romania si Primaria Baltesti, judetul Prahova, si a avut ca sponsor principal Fundatia Vodafone Romania. Sponsori au mai fost Lindab, RBS, Lafarge, Porsche Romania, Gealan Romania, Kronospan, Rigips, Baumix, Legrand, Ciresanca, UTTEurope si Good Sign. Promovarea pentru Big Build 2011 a fost posibila datorita EuropaFM, Best Jobs, Agenda Constructiilor, CSRMedia si ComunicateDeAfaceri.
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este eliminarea lipsei de adapost si a locuirii saracacioase a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 2.300 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava.

Habitat for Humanity Romania
Ana-Maria Godja
Manager Marketing si Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here