Guvernul Ponta si-a facut publica lista ministrilor propusi pentru a conduce tara "doar de la Palatul Victoria", a tinut sa precizeze premierul desemnat

0
644
palatul-victoria-arhivafoto

palatul-victoria-arhivafotoPremierul desemnat Victor Ponta a anuntat marti seara, in cadrul uneu conferinte de presa, componenta Guvernului, precizand ca acesta va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni sau din alta parte.

 

Declaratiile lui Victor Ponta:

In patru zile de la momentul la care am primit mandatul de a forma un nou Guvern, azi voi prezenta propunerile, care vor fi supuse validarii structurilor noastre politice. Luni voi prezenta lista Guvernului si programul de guvernare in Parlament.

Este vorba despre un Guvern special in conditii speciale, dar intentia noastra este ca in aceste sase luni sa performam cat mai mult, astfel incat dupa vot sa continuam guvernarea USL.

Acest Guvern are cateva sarcini foarte clare si precise: in primul rand o schimbare radicala a modului de guvernare. Prioritatea zero a Guvernului pe care il voi propune este respectarea legii, fara exceptii, fara derogari si fara scuze. imi propun sa asigur o guvernare transparenta si eficienta. Guvernul pe care il voi propune va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni, nu de la sediul din Kiseleff 10, nu de la sediul din Aviatorilor, nu din alta parte.

Ne propunem o functionare depolitizata a administratiei publice, toleranta zero fata de acte de coruptie, continuarea reformelor pentru a face o justitie mai eficienta.

Imi asum obligatia de a asigura faptul ca administratia publica nu va fi implicata in campania electorala. Obligatia noastra va fi de a combate frauda si mai ales coruptia electorala.

La alegerea ministrilor am tinut cont in primul rand de experienta profesionala. Decizia si raspunderea pentru nominalizari imi apartin.

LISTA MINISTRILOR PROPUSI DE VICTOR PONTA:

Vicepremier – Florin Georgescu

Ministrul Administratiei – Victor Paul Dobre

Ministrul Afacerilor Externe – Andrei Marga

Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Daniel Constantin

Ministrul Apararii Nationale – Corneliu Dobritoiu

Ministrul Comunicatiilor – Dan Nica

Ministrul Culturii si Patrimoniului Cultural – Mircea Diaconu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului – Eduard Hellvig

Ministrul Economiei – Daniel Chitoiu

Ministrul Educatiei – Corina Dumitrescu

Ministrul Finantelor Publice – Florin Georgescu

Ministrul Justitiei – Titus Corlatean

Ministerul Internelor – Ioan Rus

Ministrul Mediului – Rovana Plumb

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii – Vasile Cepoi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii – Ovidiu Silaghi

Ministru delegat pentru dialog social – Liviu Marian Pop

Ministru delegat pentru mediul de afaceri – Lucian Isar

Ministrul deegat pentru relatia cu Parlamentul – Mircea Dusa

Ministrul delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta decizionala si relatia cu societatea civila – Victor Alistar (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here