Cum se prezinta cativa dintre ministrii propusi ai cabinetului Ponta. Credeti ca va fi o schimbare in bine, o data cu investirea noului Guvern?

0
715
victor-ponta-psd

victor-ponta-psdProf. univ. dr. Corina Dumitrescu, rectorul de la Dimitrie Cantemir, propusa pentru functia de ministrul al Educatiei, isi scrie CV-ul cu o serie de greseli gramaticale

In CV-ul Corinei Dumitrescu, rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, care a fost nominalizata de Victor Ponta pentru a prelua Ministerul Educatiei, apar cateva greseli gramaticale.
Astfel, din CV-ul ministrului desemnat aflam ca are o diploma de bacalaureat – sectia reala, faptul ca printre aptitudinile si competentele sale se numara si „innotul” sau ca a facut cursuri de Drept International la Universitatea Standford. Apar, de asemenea, greseli de scriere. Citeste-le pe Gandul.info

Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii in Guvernul Ponta, este urmarit penal pentru conflict de interese

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul ICCJ au declansat, in ianuarie, urmarirea penala fata de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind in faza de finalizare, potrivit unui raspuns comunicat Mediafax de catre Biroul de presa al Ministerului Public.

Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese, in urma unei sesizari inaintate Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie de catre Agentia Nationala de Integritate, se arata in raspunsul comunicat miercuri de Biroul de presa al Ministerului Public, la solicitarea agentiei Mediafax.

Victor Alistar, numit ministru delegat, are probleme de incompatibilitate cu ANI. CCR spune ca nu poate fi numit in functii publice

Victor Alistar a fost desemnat ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta decizionala si relatia cu societatea civila. La 34 de ani, Alistar este directorul executiv al organizatiei de lupta impotriva coruptiei Transparency International Romania.

In 2009, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a decis ca Alistar se afla in stare de incompatibilitate, pentru ca detinea concomitent mai multe functii publice – functionar public ca purtator de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, director executiv al Asociatiei Romane pentru Transparenta si avocat. Alistar nu a contestat decizia in instanta, astfel ca aceasta a ramas in vigoare, conform legii vechi dupa care a functionat ANI.

Verdictul ANI a atras dupa sine interdictia de a exercita functii publice timp de trei ani, incepand cu august 2009, lucru confirmat de Curtea Constitutionala, ceea ce inseamna ca Alistar nu ar ave-a voie sa fie ministru in cabinetul Ponta.

Victor Ponta a declarat insa, la anuntarea ministrilor din cabinetul sau, ca nu exista nici o problema de incompatibilitate cu Victor Alistar. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here