Cursul de schimb BNR a atins un nou maxim istoric: 4,4168 lei/euro

0
660
eurocenti-arhivafoto

eurocenti-arhivafotoReferinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, in crestere cu 1,98 bani fata de nivelul de luni, deprecierea leului temperandu-se spre jumatatea zilei ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor.

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele zile, dupa caderea Guvernului Ungureanu, jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv. Cotatiile au atins valori maxime istorice atat vineri, cat si in sedinta de luni.

De vineri, de la caderea guvernului Ungureanu, pana astazi, cursul a crescut cu 0,96% la cotatia BNR, dar la casele de schimb valutar cresterea este mult mai mare. Asta inseamna ca cei care au de platit rate trebuie sa scoata din buzunar mai multi lei pentru a cumpara aceeasi cantitate de euro.

Astazi si la BNR cursul a depasit nivelul de 4,4 lei/euro, pe o piata unde dealerii stau cu un ochi la scena politica si cu altul la interventiile BNR. in 2011, cursul a crescut cu 1,2%, in timp ce de la inceputul lui 2012 pana in prezent, cotatia a urcat cu 2,2%

Referinta s-a plasat luni la 4,3970 lei/euro, reprezentand precendetul nivel record. (Sursa: zf.ro)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here