Guvernul a adoptat legile prin care sunt reduse salariile si pensiile

0
632
boc

bocGuvernul a adoptat proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament.

 Procedura de angajare a raspunderii va fi initiata incepand de luni, cand cele doua proiecte de legi vor fi trimise Parlamentului.

La finalul sedintei de guvern, premierul Emil Boc a aratat ca proiectele de legi vor intra in vigoare odata cu avizul Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial.

El a asigurat din nou ca salariile si pensiile ar urma sa fie majorate in 2011, dar conditionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor.

Premierul a aratat totodata ca proiectul de reducere a cheltuielilor bugetare aprobat de Guvern mentine prevederea conform careia salariile vor fi reduse si pentru angajatii Bancii Nationale a Romaniei, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Colegiul Director al PDL a decis, duminica, in unanimitate, sa sustina Guvernul pentru masurile de limitare a cheltuielilor bugetare si de relansare economica a Romaniei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here