Seitan: Era posibil ca in 2011, salariile sa scada cu 30 – 50%

0
538
seitan1

seitan1Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, luni, ca era posibil ca in 2011 salariile bugetarilor sa scada cu 30 – 50% sau chiar mai mult daca actualele masuri nu ar fi fost aplicate.

 Declaratia a fost facuta de Seitan intr-o discutie cu economistul Liviu Voinea, in prezenta jurnalistilor, la o dezbatere organizata de Blocul National Sindical cu tema „Tratamentul fiscal al veniturilor din munca”.

Voinea s-a adresat ministrului Seitan, spunandu-i: „Taiati prea mult din pensii si din salarii”.

„Nu ai nicio bucurie sa tai din pensii si salarii, dar daca ai speranta ca la sfarsitul celor sase luni revii, o faci. Daca nu, s-ar putea ca la anul sa tai inca 30 sau 50%, ceea ce este foarte posibil, sau poate chiar mai grav”, i-a raspuns Seitan.

Ulterior, ministrul a declarat ca daca nu s-ar fi luat masurile anti-criza in acest an, in 2011 ar fi fost posibila o reducere de chiar si 70% a salariilor.

„Nu am facut o analiza pe scaderea salariilor anul viitor, dar daca nu am fi luat aceste masuri ar fi posibil sa scada salariile si cu 70% in 2011. Daca nu am fi luat aceste masuri si daca se aplica si nu vor avea rezultatele scontate, singura solutie este sa cada Guvernul”, a declarat Seitan presei, in urma discutiei avute cu Voinea.

La finalul sedintei de duminica prin care Guvernul a adoptat proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, premierul Emil Boc a aratat ca proiectele de legi vor intra in vigoare odata cu avizul Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial.

Premierul a spus ca reducerea salariilor si pensiilor va fi valabila doar pana la sfarsitul anului 2010, masura fiind una temporara.

Emil Boc a asigurat din nou ca salariile si pensiile ar urma sa fie majorate in 2011, dar conditionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here