Grupul Financiar IMOFINANCE a obtinut in 2012 un profit de 1,5 milioane lei

0
992
profit-euro-litere

Intrunita in Sedinta Ordinara, respectiv Extraordinara, Adunarea Generala a grupului de societati IMOFINANCE a avut loc in data de 26 aprilie 2013, in Cluj-Napoca. La Adunarea Generala au fost prezenti sau au fost imputerniciti sa participe actionari care au reprezentat 82.61% din totalul capitalului social.

Adunarea Generala Ordinara a aprobat, cu unanimitate de voturi, ordinea de zi (conform Convocatorului comunicat actionariatului si publicat pe site-ul www.imogrup.ro ), a dezbatut si analizat rezultatele anului 2012, a aprobat obiectivele si bugetele pentru anul 2013. In ceea ce priveste repartizarea profitului, Consiliul de Administratie propune pastrarea pe rezerve nerepartizate a profitului net aferent anului 2012.

De asemenea, in cadrul sedintei au fost prezentate rezultatele financiare pe toate componentele de business ale grupului, obiectivele anului 2013 si proiectele ce urmeaza a fi derulate pe parcursul anului in curs.

Astfel, a fost prezentata evolutia activitatii de creditare desfasurata la nivelul IMOCREDIT IFN SA , aflata in componenta Grupului Financiar IMOFINANCE in anul 2012, ce a fost influentata de o usoara crestere a cererii pe piata rezidentiala, de mentinerea optiunilor aparute la nivelul publicului larg in ceea ce priveste tipologia si caracteristicile imobilelor achizitionate dar si de o scadere a puterii de cumparare a populatiei. In pofida acestor factori s-a obtinut o crestere substantiala a profitului brut obtinut in anul 2012, fata de 2011, la 1.551.075 lei.
De asemenea este de remarcat si cresterea  randamentului capitalului, ca urmare a actiunilor de contracarare a efectelor crizei, la nivelul IMOCREDIT IFN SA.

In ceea ce priveste activitatea IMOINVEST SA, o alta componenta importanta a Grupului Financiar Imofinance,  este de mentionat faptul ca pe parcursul anului 2012 s-a consemnat vanzarea a 14 apartamente din cadrul Ansamblului Rezidential “Dumbrava” Sibiu, si depasirea pragului de 60 %  apartamente vandute din Ansamblul Rezidential din Floresti, jud. Cluj. O alta realizare importanta a anului 2012, in ceea ce priveste sectorul dezvoltarilor imobiliare, o reprezinta demararea actiunilor necesare realizarii proiectului Europa Business Center, proiect ce urmeaza a fi un reper important pe piata imobiliara de business a judetului Cluj.

Pe parcursul anului 2013, Grupul Financiar Imofinance isi propune in continuare exercitarea unui control riguros si eficient al impactului pe care prelungirea crizei economice la nivel local si modial l-ar putea avea asupra rezultatelor financiare ale activitatilor din grup, dar si o continuare a politicilor de consolidare a activelor grupului in paralel cu cresterea cifrei de afaceri si implicit a rezultatelor financiare aferente anului 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here