Citi a preluat divizia de servicii pentru valori mobiliare a ING din Europa Centrala si de Est

0
883

Divizia Citi Securities and Fund Services a incheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie si servicii pentru valori mobiliare al ING de pe sapte piete din Europa Centrala si de Est (CEE), obiectul tranzactiei fiind reprezentat de active in valoare de 110 miliarde de euro aflate in administrare.

ING este un furnizor de top de servicii de custodie in CEE, deservind multe dintre cele mai mari institutii financiare ale lumii. Tranzactia, are va fi supusa aprobarii de catre autoritatile de reglementare, include segmentele locale de custodie si servicii pentru valori mobiliare ale ING din Romania, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si Bulgaria. La momentul implementarii, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea pana in prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de piete, in timp ce reteaua proprie de custodie se va extinde la 62 de piete. Aceasta achizitie va spori capacitatea Citi de a oferi investitorilor, intermediarilor si emitentilor servicii performante pentru valori mobiliare in Europa Centrala si de Est, datorita prezentei teritoriale extinse asociate cu accesul la reteaua bancara globala a Citi.

De asemenea, dupa finalizarea tranzactiei, clientii vor beneficia deprocesari mai eficiente precum si de o mai mare consecventa a serviciilor pe mai multe piete. Detaliile tranzactiei nu sunt publice. Avand in vedere politicile standard de incheiere a tranzactiei si procesul de aprobare de catre autoritatile competente, Citi si ING estimeaza ca preluarea se va finaliza in primul trimestru al anului 2014. ”ING este una dintre primele institutii care au identificat oportunitatile semnificative din regiune, dezvoltand cu rapiditate o retea teritoriala de neegalat, dublata de o expertiza locala valoroasa”, a declarant Neeraj Sahai, Director Global al Diviziei Citi Securities and Fund Services. ”Aceasta preluare demonstreaza angajamentul nostru de a ne dezvolta infrastructura dedicata serviciilor pentru valori mobiliare precum si de a ne pozitiona ca si lideri pe pietele emergente”.

”Aceasta tranzactie reconfirma in mod categoric angajamentul Citi fata de Europa Centrala si de Est precum si fata de strategia de crestere in regiune”, a declarat Zdenek Turek, CEO al Citi pentru regiunea Europa Centrala si de Est.

”Este o investitie importanta care ne va imbunatati in mod semnificativ pozitia pe piata si care va crea o serie de sinergii in acest segment de business, generand astfel beneficii substantiale pentru clientii nostri”. Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, expertii Citi ofera emitentilor institutionali, intermediarilor si investitorilor din intreaga lume solutii personalizate, valorificand platformele globale bazate pe o arhitectura deschisa, modulara. Cu active in custodie in valoare de 13.5 trilioane de dolari si avand cea mai extinsa retea proprie, Citi pune la dispozitia clientilor expertiza locala si acces global, pentru a oferi valoare adaugata procesului investitional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here