Grupul Agricover lanseaza o noua divizie dedicata distributiei de motorina

0
634

Servicii logistice complete pentru agricultura:

Grupul Agricover lanseaza o noua divizie dedicata distributiei de motorina

Combustibilul se poate plati in produse, dupa recoltare

 

Bucuresti, 6 septembrie 2010 –  Grupul Agricover, unicul furnizor de produse si servicii integrate pentru agriculturǎ, a lansat o nouǎ divizie axata pe distributia de motorina pentru agricultura, asigurand astfel toate serviciile logistice necesare fermierilor pentru desfasurarea activitatii. “Logistica, in sensul sau de baza, cuprinde toate fluxurile prin care un producator are ce ii trebuie (de la materii prime la informatii), cand ii trebuie si in cantitatile care ii trebuie pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime, de la productie la valorificarea produselor obtinute. Prin lansarea noii divizii de Distributie de Motorina, Grupul Agricover acopera complet toate inputurile necesare oricarei exploatatii agricole pentru a-si desfasura procesul de productie”, a aratat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover.
Prin intermediul celor 10 divizii si companii, Grupul Agricover asigura toatǎ gama produselor si serviciilor pentru agricultura- de la distributia de seminte, ingrǎsǎminte si produse fito-sanitare, la finantarea exploatatiilor agricole, servicii de transport si depozitare, valorificarea recoltelor, consultantǎ tehnicǎ si de business etc. “Strategia de dezvoltare pe termen lung si diviziile deja existente ne permit sa realizam sinergii din care rezulta o  serie de beneficii pentru fermieri; de exemplu, printr-o alta companie din Grup, Agricover Credit IFN putem asigura finantarea necesarului de combustibil, ceea ce constituie un avantaj major pentru fermieri, mai ales in conditiile in care acestia pot plati motorina respectiva (pot <<stinge creditele>>) atat in bani, cat si in produse, dupa recoltare”, a precizat Robert Arsene.
Motorina distribuita de Grupul Agricover exploatatiilor agricole va proveni de la principalii jucatori de pe piata de profil- OMV Petrom si Rompetrol- ceea ce va permite asigurarea in mod constant a bunei calitati a combustibililor.
Transportul motorinei va fi efectuat utilizand mijloacele de transport specializate ale producatorilor, astfel incat vor fi respectate toate normele privind calitatea si siguranta motorinei, transportului, livrarilor si alimentarilor cu combustibil.
Motorina distribuita de Grupul Agricover va avea un pret foarte competitiv, intrucat costurile de transport vor fi incluse in pretul per litru de motorina. 
“Noua divizie de Distributie Motorina va utiliza infrastructura de vanzari a celorlalte divizii din grup (Agricover Distributie, Agricover Cereale etc), ceea ce constituie un avantaj major ca si potential de business, costuri, performanta etc. De altfel, dintr-un total de cca 3.000 exploatatii agricole care sunt clienti ai Grupului Agricover, ne propunem ca cel putin 60% dintre acestia sa devina beneficiari ai noii divizii de distributie de motorina”, a aratat Robert Arsene.
Ca si cifra de afaceri, obiectivele de business prevad ca, in cele patru luni care au mai ramas pana la 
sfarsitul anului in curs, Divizia de Distributie Motorina sa contribuie cu cca 4% la cifra de afaceri consolidata a Grupului pe 2010; ca si profit, ponderea diviziei dedicata distributiei de combustibili in totalul per Grup va fi cu mult mai mica, avand in vedere marja mica specifica domeniului.

*****

Despre Agricover

Grupul Agricover este unicul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, un integrator in circuitul produselor si serviciilor din agricultura, detinand pozitia de lider pe piata pachetelor tehnologice si a serviciilor armonizate pentru agricultura. infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC COMCEREAL SA Buzau si Ulvex SA Buzau, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, oferind in prezent solutii integrate pentru fermieri. Avand aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 9 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Samanta, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Ferme, Agricover VET si Agricover Bulgaria.
Prin pachetele tehnologice, Agricover ofera clientilor semintele, ingrasamintele si produsele fitosanitare  necesare, in timp ce serviciile integrate oferite fermierilor includ consultanta tehnica de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea culturilor.
Grupul Agricover acopera intreg teritoriul Romaniei: 68 de reprezentanti de vanzari si achizitii cu studii de specialitate, personal specializat in serviciile financiare oferite fermierilor, consultanti si specialisti de la institutii renumite in domeniul agricol. in ceea ce priveste activitatea de preluare a cerealelor, aceasta se desfasoara in 32 puncte de lucru, baze de receptie si silozuri, situate in 9 judete, compania dispunand de o capacitate totala de depozitare de cca. 720.000 tone si ocupand astfel locul al doilea din punct de vedere al capacitatii de depozitare a cerealelor in Romania.
in 2009, impreuna cu Danish Agricultural Advisory Service (DAAS), unul dintre liderii pietei europene de consultanta pentru agricultura, Agricover a infiintat AgroAdvice, o companie de consultanta care sprijina femierii romani sa isi creasca profitabilitatea si sa fie competitivi pe piata UE si la nivel mondial. Parteneriatul cu DAAS include si un ONG- Fundatia Europeana pentru Dezvoltare Agricola si Rurala (FEDAR), in care cele doua companii sunt membrii fondatori. Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din Romania si, respectiv, sprijinirea  fermierilor in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor astfel finantate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here