Grup Feroviar Roman va prelua CFR Marfa pentru 202 mil. euro

0
982

Grup Feroviar Roman a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu, a anuntat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Ministrul a anuntat initial ca volumul investitiilor asumate este de 900 milioane euro, pentru ca pe urma sa se corecteze, precizand ca este vorba de 900 milioane lei, anunta Mediafax.

„Dupa sapte ore de negocieri, a iesit fumul alb. Astazi putem declara un castigator in competitia de privatizare la CFR Marfa”, a spus Fenechiu.

Grupul Feroviar Roman va plati integral pretul, dupa ce ministerul a respins cererea de plata in rate, iar contractul va fi semnat cel mai probabil saptamana viitoare.

„Au fost de acord si si-au asumat in scris ca renunta la solicitarea pentru plata in rate. Comisia a decis ca aceasta companie, Grup Feroviar Roman, este declarata invingatoare in aceststa procedura”, a declarat Fenechiu.

El a mentionat ca termenul pentru plata actiunilor este de maxim doua luni de la semnarea contractului de privatizare, care va fi facut public.

Desemnarea unui castigator pana vineri, 21 iunie, in procesul de privatizare a CFR Marfa reprezinta o preconditie pentru ultima evaluare a acordului cu FMI, programata pentru 26 iunie.

In ultima etapa a privatizarii a participat doar Grup Feroviar Roman (GFR), dupa ce asocierea romano-austriaca Transferoviar Grup – Donau Finanz si compania americana OmniTRAX s-au retras.

Grup Feroviar Roman este al doilea mare operator de transport feroviar de marfa din Romania si face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.

Grupul este cel mai mare jucator privat din sectorul transportului feroviar din Romania si unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale si de Sud-Est, asigurand servicii de transport si logistica in mai multe tari europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here