Asigurari ca productia fabricii Napolact de la Cluj nu va fi oprita

0
1112

Constientizand importanta pe care Compania Napolact o are in peisajul economic al judetului Cluj, conducerea Consiliului Judetean Cluj si-a manifestat preocuparea cu privire la zvonurile aparute in spatiul public privind eventualele intentii ale companiei olandeze Friesland Campina Romania de restructurare a activitatii si de eventuala inchidere sau relocare a facilitatilor de productie din judetul Cluj.

In acest sens, vicepresedintele forului administrativ judetean, domnul Ioan Oleleu, a participat in cursul saptamanii trecute, in Bucuresti, la o intalnire cu factori decizionali ai companiei Friesland Campina Romania S.A., intalnire la care au mai luat parte dl. Jan-Willem Kivits, CEO Friesland Campina Romania, dl. Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj si dl. Reinder Schaap, consilier agricol al Ambasadei Olandei la Bucuresti. Pe langa subiectul principal, fabrica de branza de la Taga, a fost abordat si aspectul unei eventuale inchideri a productiei in unitatea de procesare de la Baciu detinuta de Friesland Campina Romania S.A. Cu aceasta ocazie, reprezentantii companiei au asigurat ca pana in prezent nu s-a discutat si nu s-a luat nicio decizie care sa duca la incetarea activitatii de productie, prelungirea contractelor cu fermierii din zona constituind un argument in plus al faptului ca nu se intentioneaza acest lucru.

„Avand in vedere importanta deosebita pe care Napolact, acest extrem de important brand al judetului, o prezinta pentru intreg mediul economic local, apreciem ca eforturile noastre, ale tuturor autoritatilor locale, ar trebui sa fie unele exclusiv constructive si menite sa contribuie la sprijinirea pastrarii acestei mari companii la Cluj. in acest context, apreciez solicitarea formulata de domnul primar Emil Boc privind verificarea conditiilor de igiena din fabrica Napolact ca fiind de-a dreptul revoltatoare in conditiile in care acest obiectiv are implementate toate standardele de igiena si siguranta a alimentelor, avand conditii de procesare identice cu unitatile de top din Uniunea Europeana. in ceea ce ne priveste, in speranta ca asigurarile date de reprezentantii companiei olandeze corespund adevarului, vom face tot ceea ce sta in puterea noastra pentru ca aceasta marca de traditie a Clujului sa isi continue activitatea in judetul nostru si pentru ca aceasta sa fie asociata si de acum inainte cu judetul Cluj” a declarat domnul Ioan Oleleu, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here