Grecia va primi a doua transa, de noua miliarde euro, din programul cu FMI si UE

0
633
euro-bancnote

euro-bancnoteGrecia a respectat conditiile din programul de austeritate convenit cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea European (UE) si va primi cea de-a doua transa, de noua miliarde de euro, din imprumutul extern de 110 miliarde de euro,

 potrivit oficialitatilor elene, transmite Financial Times.

Reprezentantii UE, FMI si ai Bancii Centrale Europene (BCE) vor sosi luni la Atena pentru prima evaluare a programului economic atasat acordului de imprumut extern.

Prima transa, in valoare de 20 miliarde de euro, a fost acordat Greciei in luna mai.

„Acordarea celei de-a doua transe depinde de respectarea obiectivelor convenite pentru perioada care s-a incheiat la 30 iunie. Aceste conditii au fost atinse si am facut un pas important spre adoptarea legii de reform a sistemului de pensii”, a declarat ministrul elen al finantelor, George Papaconstantinou, intr-un interviu petnru ziarul Kosmos tou Ependyti, preluat de FT.

Misiunea UE, BCE si FMI „a dat note bune” Greciei la sfarsitul lunii iunie, apreciind ca programul de reducere a cheltuielilor publice, crestere a veniturilor bugetare si reforme structurale este in grafic.

Printre „bilele negre” vazute atunci de guvernul elen se numara nemultumirea reprezentantilor creditorilor internationali cu privire la cheltuielile din sistemul de sanatate, dar si deficitele din sistemul de asigurari sociale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here