Busculada de la festivalul Love Parade din Germania

0
862
love-parade

love-paradeCel putin 19 persoane au murit si alte 340 au fost ranite in urma busculadei produse sambata la Love Parade, festival al muzicii tehno la care au participat peste un milion de persoane la Duisburg, in vestul Germaniei.

 Zona in care a avut loc festivalul Love Parade obtinuse autorizatie pentru a primi 250.000 de persoane, afirma duminica revista Der Spiegel.

Numarul autorizat al participantilor a fost limitat la 250.000 din cauza lipsei unor planuri de interventie a pompierilor si a masurilor de securitate insuficiente, scrie SpiegelOnline, referindu-se la un document din 21 iulie 2010, adresat companiei organizatoare a festivalului de muzic techno, Lopavent.

Presa germana ii critica dur pe organizatorii festivalului Love Parade.

Presa germana ii critica dur pe organizatorii festivalului tehno „Love Parade” de la Duisburg, acuzandu-i de neglijente grave care au condus la busculada soldat cu moartea a 19 persoane.

Potrivit Der Spiegel, zona de desfasurare a festivalului „Love Parade” primise autorizatie pentru 250.000 de persoane, in timp ce la concert au venit 1,4 milioane de persoane.

„Procesul verbal al mortii – 19 morti si 342 de rniti. Nu au avut nicio sansa”, titreaza ziarul Bild.

„Numerosi experti avertizasera in legatura cu riscurile organizarii unui astfel de eveniment intr-un spatiu atat de ingust. De ce nu a reactionat nimeni? Pentru ca, pentru edilii unui oras cum este Duisburg, aflat in dificultate economica, titlurile pozitive din ziare sunt mai importante decat securitatea participantilor”, scrie Bild.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), „aceasta tragedie este cu atat mai grava cu cat Primaria, politia, organizatorii si expertii fusesera avertizati in prealabil”.

Süddeutsche Zeitung denunta „amatorismul total” al autoritatilor locale.

Busculada produs sambata s-a soldat cu moartea a 19 persoane si ranirea altor 340, conform celui mai recent bilant anuntat de politia locala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here