Germania: Intreaga Europa va ajunge la un moment dat sa foloseasca euro. Europa si-ar putea schimba tratatele in 24 de luni

0
877
euro-monede-bancnote-bani

euro-monede-bancnote-baniToate statele din Europa vor folosi intr-o zi euro, inclusiv Marea Britanie, a declarat ministrul de Finante al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, potrivit agentiei locale DPA, citata de Bloomberg. Chiar daca va fi nevoie sa treaca o perioada mai lunga, Marea Britanie va adopta eventual euro, a spus Schaeuble.

In timp ce Germania „respecta” decizia Marii Britanii de a se alatura uniunii monetare, un euro stabilizat va convinge si alte state sa adopte moneda.”Se va intampla probabil mai rapid decat cred unii din Insulele Britanice”, a spus ministrul.

Europa si-ar putea schimba tratatele „in 24 de luni” pentru a pune bazele unei uniuni fiscale in zona euro, a spus Schaeuble.

Ministrul a reiterat apelul pentru introducerea unei taxe asupra sectorului financiar, in contextul intalnirii de vineri dintre cancelarul german, Angela Merkel, si premierul britanic, David Cameron. Guvernul de la Londra se opune unei astfel de taxe, cre ar afecta sistemul financiar, foarte dezvoltat in Marea Britanie. (Mediafax)
ursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here