Comisar bulgar: Desi sandvis intre Romania si Grecia, Bulgaria are perspective de crestere economica

0
745
grafic-ascendent

grafic-ascendentBulgaria trebuie sa fie mandra ca, desi este facuta sandvis intre Romania si Grecia, are perspective de crestere economica anul urmator, a declarat, in timpul unei conferinte in Bulgaria,

comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva.”Toate tarile ar trebui sa invete sa cheltuiasca in limitele pe care le au. La acest subiect avem note maxime si ar trebui sa fim mandri de asta. Ar trebui sa fim mandri ca suntem facuti sandvis intre Romania si Grecia, dar avem totusi perspective de crestere economica anul urmator”, a spus Georgieva, citata de cotidianul Sofia Echo.

Oficialul european a felicitat reprezentantii guvernului de la Sofia prezenti la conferinta pentru obiectivul de stabilitate financiara, atins prin pastrarea deficitului sub pragul de 3% si nivelul indatorarii publice la 14-16% din PIB.FMI estimeaza o crestere economica de 1,9% pentru Bulgaria in acest an si de 1,3% anul urmator. in cazul Romaniei, Fondul a anuntat in noiembrie, dupa ultima misiune de evaluare, ca se asteapta la un avans economic de circa 1,5% in acest an si de 1,75-2,25% pentru anul urmator.

Guvernul de la Sofia vizeaza anul urmator o crestere economica de 2,3% si un deficit bugetar de 1,35% din PIB.

Intr-o prognoza recenta, Economist Intelligence Unit (EIU) a inaintat estimari si mai pesimiste pentru cele doua tari, din cauza expunerii la criza europeana a datoriilor. Cresterea economica a Romaniei va incetini anul viitor la 0,5%, de la un ritm de 2% in acest an, potrivit EIU, in timp ce Bulgaria va stagna anul urmator dupa un avans modest in acest an. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here