Geoana, audiat la DNA in legatura cu dosarul lui Catalin Voicu

0
873
geoana

geoanaMircea Geoana a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde, timp de o ora, a raspuns la intrebarile procurorilor legate de dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul Catalin Voicu. Geoana a aratat ca a venit in calitate de martor, fara avocat si ca a avut o discutie „succinta” cu procurorii anticoruptie.

 

„Am avut o discutie foarte succinta in care am declarat chestiuni legate de intrebarile care mi-au fost adresate”, a spus presedintele Senatului, care a adaugat ca este confidential „continutul discutiilor”.

Numele lui Mircea Geoana a fost vehiculat in dosarul lui Catalin Voicu in legatura cu intermedierea unei intalniri intre senatorul PSD Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz.

In 29 aprilie, presedintele Senatului a declarat ca nu a intermediat niciodata o chestiune care sa fie nelegala si a calificat SMS-urile invocate de procurori, dintre el si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, drept „niste minciuni”.

„Sintetizand cele expuse se constata ca inculpatul Catalin Voicu, in schimbul unor foloase patrimoniale si nepatrimoniale, a uzat de influenta sa pe langa magistrati nu numai in dosarele in care invinuitii Costel Casuneanu si Alexandru Mazare si inculpatul Marius Locic erau interesati, ci si in alte patru cauze”, se arata in documentele DNA obtinute de MEDIAFAX, unde sunt enumerati Marian Oprisan, Maria Schutz, Manuela Mitrea si Ludovic Orban.

Voicu ar fi intervenit in dosarul vicepresedintelui PSD Dolj, Maria Schutz, trimisa in judecata tot de DNA, la Tribunalul Bihor.Schutz a fost trimisa in judecata in ianuarie 2008 de catre DNA pentru inselaciune si bancruta frauduloasa, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Potrivit Hotnews, Mircea Geoana a intermediat in 2006 o intalnire intre vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetata penal, si Catalin Voicu, pe numele caruia procurorii DNA au trimis vineri o cerere de arestare la inalta Curte de Casatie si Justitie. „Potrivit unor surse de la Curtea Suprema, informatia rezulta chiar din cererea de arestare trimisa la ICCJ in cazul Voicu, fiind vorba de interceptari mai vechi din dosarul Mariei Schutz”, scrie Hotnews.

De asemenea, in 24 martie, „Evenimentul Zilei” scria, citand surse politice, ca Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoana, se afla printre cei care au apelat la „serviciile” lui Voicu, in dosarul in legatura cu modul in care aceasta si-a obtinut titlul de revolutionar. Conform cotidianului citat, surse din PSD sustineau ca, in urma ajutorului, Margareta Costea i-ar fi promis lui Voicu ca il sprijina, pe langa Mircea Geoana, pentru a ajunge ministru de Interne.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 30 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here