Vladescu: Una dintre analizele discutate cu FMI indica scaderea economiei si in acest an

0
669
vladescu

vladescuMinistrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat luni ca una dintre analizele discutate cu echipa FMI prezenta la Bucuresti indica scaderea conomiei si in acest an, precizand insa ca nu a fost inca stabilita o estimare finala.

 

Intrebat daca este luata in calcul o crestere economica negativa si in acest an, Vladescu a raspuns ca „este unul din rezultatele analizei”.

Reprezentantii FMI au avut luni o serie de intalniri la care au participat oficiali ai Ministerului Finantelor, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si ministrul Economiei si Comertului, Adriean Videanu.

Oficialul Finantelor Publice a aratat ca deocamdata nu s-a stabilit nimic concret cu fondul, discutiile vizand in principal realizarile privind veniturile, cheltuielile, deficitul bugetar si masurile structurale.

Purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiei Patronale din Romania, Dan Matei Agathon, a declarat saptamana trecuta, pentru MEDIAFAX, dupa o intalnire cu delegatia FMI, ca institutia financiara ar putea revizui in jos, din nou, prognoza privind cresterea economica a Romanieidin acest an, de la 0,8%, scenariul optimist fiind un avans zero.

Fondul a redus recent estimarea privind cresterea economica a Romaniei in acest an de la proiectia anterioara de 1,3% la 0,8%. Anul trecut, Produsul Intern Brut a scazut cu 7,1%.

O misiune a FMI se afla in Romania in perioada 27 aprilie – 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by. Evaluarea acordului ar putea ajunge in Consiliul Director al FMI in a doua jumatate a lunii iunie, care va decide eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut, in valoare de 850 de milioane de euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here