Gebrüder Weiss: O nouă filială în Albania

0
706

Compania de logistică își consolidează rețeaua din Europa de Sud-Est prin adăugarea unei filiale în Tirana/Legăturile de transport către și dinspre Albania sunt extinse

Tirana / Lauterach, 13 Februarie, 2023. Gebrüder Weiss a deschis o nouă filială în capitala albaneză Tirana în data de 6 februarie 2023, acoperind astfel și zona dintre Muntenegru și Macedonia de Nord și permițând companiei internaționale de transport și logistică să-și extindă conexiunile de transport în Europa de Sud-Est. Gebrüder Weiss este acum prezent în Balcanii de Vest cu propriile filiale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia.

„Am asistat la o creștere bruscă a transporturilor către și dinspre Albania în ultimul deceniu, majoritatea mărfurilor importate provenind din Uniunea Europeană. Scopul nostru, cu locația din Tirana, cel mai important hub de transport al țării, este să oferim clienților din sectoarele de industrie și comerț din UE conexiuni directe către și dinspre Albania”, spune Thomas Moser, Director și Manager Regional Black Sea/CIS la Gebrüder Weiss.

Condițiile actuale sunt promițătoare. Furnizorul de servicii logistice are o rețea de transport terestru bine dezvoltată în țările învecinate și în Europa Centrală și de Est.

„În primă fază vom extinde transporturile în regim de grupaj existente între Macedonia de Nord (Skopje) și Albania, în ambele direcții. Există, de asemenea, planuri de a stabili noi conexiuni cu principalul partener comercial al Albaniei, Italia”, spune Dorina Islami, Country Manager al Gebrüder Weiss Albania.

Perspectivele economice ale Albaniei s-au îmbunătățit din nou în urma pandemiei de Coronavirus, fiind așteptată o creștere economică de aproximativ trei procente pentru 2023. Importurile precum alimente, mașini, produse chimice și textile reprezintă cea mai mare parte a balanței comerciale a țării. Exporturile către Uniunea Europeană, cu care există un acord de liber schimb încă din 2009, includ îmbrăcăminte și alimente, fier și oțel și alte materii prime și materiale de construcții.

 

 

 

 

 

 

Legendă: Noua locație din Tirana permite Gebrüder Weiss să ofere clienților săi conexiuni directe între Albania și Uniunea Europeană.

(Sursa: Gebrüder Weiss / Elton Xhafkollari)

 
Legendă: Thomas Moser, Director și Manager Regional Black Sea/CSI la Gebrüder Weiss.

(Sursa: Gebrüder Weiss / Serra)

Legendă: Dorina Islami, Country Manager Gebrüder Weiss Albania.

(Sursa: Gebrüder Weiss)

Despre Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul în Lauterach, Austria, este un furnizor global de servicii de logistică cu aproximativ 8.000 de angajați în 180 de locații deținute de companie. În ultimul an fiscal (2021), a înregistrat vânzări anuale de 2,5 miliarde de euro. Portofoliul său cuprinde soluții de transport și logistică, servicii digitale și managementul lanțului de aprovizionare. Cele două puncte forte ale competenței digitale și fizice permit Gebrüder Weiss să răspundă rapid și flexibil nevoilor clienților. Organizația deținută de familie – cu o istorie care datează de mai bine de jumătate de mileniu – a implementat o mare varietate de inițiative de mediu, economice și sociale. Astăzi este, de asemenea, considerat un pionier în practicile de afaceri durabile.

 

Prezentă în România din 1994, Gebrüder Weiss se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022 pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților. Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here