The LOOP: „autostrada” destinată cicliștilor cu climă controlată în Dubai

0
851

Proiectată de URB, The LOOP este o autostradă durabilă de 93 de kilometri, care își propune să încurajeze rezidenții din Dubai să opteze pentru un mod de transport sănătos. Structura oferă un mediu climatic controlat pe tot parcursul anului pentru a face mersul pe jos și cu bicicleta tipul preferat de transport în oraș. Inițiativa se aliniază cu planul orașului Dubai de „20 de minute”, care speră să încurajeze 80% dintre locuitorii Dubaiului să facă naveta la serviciu pe jos sau cu bicicleta. Proiectul se află în prezent în faza de cercetare și dezvoltare.

„Scopul nostru este să reproiectăm viitoarea infrastructură de mobilitate din Dubai pentru a deveni mai mult decât sisteme de transport durabile. Să ne gândim la astfel de infrastructuri la fel de mult ca la spații și utilități pentru oameni, unde pot fi furnizate și diverse servicii de agrement și comunitare. Aceste tipuri de infrastructuri ar trebui să fie un mod plăcut de transport durabil, indiferent de condițiile meteorologice.”Baharash Bagherian, CEO al URB.

Proiectul își propune să reducă dependența de mașini, oferind oportunități de mers pe jos și cu bicicleta. Aceasta ar fi o schimbare semnificativă în infrastructura din Dubai, un oraș centrat pe mașini, construit printr-un proces de urbanizare rapidă. Pe lângă climatul controlat, structura este planificată să găzduiască și mai multe activități interconectate, cum ar fi ferme verticale pentru securitatea alimentară, parcuri și zone de agrement, diverse facilități și oportunități de antreprenoriat.

Dubai își propune să devină un oraș de 20 de minute în care rezidenții pot accesa nevoile și destinațiile zilnice în 20 de minute de mers pe jos sau cu bicicleta. Inițiativa este prezentată în planul general urban pentru 2040 și în strategia de mobilitate urbană. LOOP este aliniat acestor ambiții, deoarece își propune să ofere o conectivitate mai bună și facilități comune pentru cartiere. Proiectul intenționează, de asemenea, să utilizeze puterea cinetică pentru a furniza o sursă de energie regenerabilă. De asemenea, sistemele de irigare sunt planificate să funcționeze cu apă reciclată pentru a reduce utilizarea resurselor.

Sursa: archdaily.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here