Gazprom, profit peste asteptari in trimestrul al treilea

0
1100
gazprom

Profitul net al gigantului rus Gazprom s-a dublat in trimestrul al treilea fata de intervalul similar al anului precedent, la 305 miliarde ruble (10,1 miliarde dolari) si a depasit asteptarile analistilor, datorita influentei pozitive a cursului valutar al rublei care a compensat costurile mai mari.

Gazprom, cel mai mare furnizor de energie din Europa, a inregistrat in trimestrul al treilea uprofit de 10,1 miliarde dolari (305 miliarde ruble) peste asteptarile analistilor, anunta Mediafax.

Veniturile au urcat cu 18%, la 1.120 miliarde ruble (37 miliarde dolari), avansul fiind alimentat in mare parte de vanzarile de petrol si produse rafinate.

Costurile operationale au urcat cu 40%, la 868 miliarde de ruble (28,7 miliarde dolari).

Desi anul trecut, Gazprom s-a confruntat cu o scadere a cererii in Europa, grupul a inceput sa ofere discounturi pentru anumiti clienti si a marit investitiile pentru a asigura capacitatea de productie si transport.

Volumul gazelor livrate in Europa a scazut cu 3% in primele 9 luni, in timp ce pretul mediu a crescut cu sub 1%, la 379 dolari pentru 1.000 de metri cubi, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here