Gabriel Deaconu si provocarea gastronomica a anului: ”Dor de Dulce”

0
247

Daca ma gandesc bine, toate evenimentele importante din viata noastra sunt acompaniate, in mod obligatoriu, de ceva dulce, fie ca e vorba de prajitura facuta de bunica sau de tortul aniversar pregatit de mama, de desertul unei mese festive sau fascinantul tort al miresei.

De la copii pana la  bunici, dulcele exercita aceeasi fascinatie si ne creeaza aceeasi stare de buna dispozitie, ne face zilele mai frumoase si ne da incredere. In anumite momente, ceva dulce vine ca un rasfat sau ca o recompensa, intareste un pact sau ofera o promisiune ca totul va fi bine. De aceea, gustul e cel mai important; gustul si aspectul.
Toti avem in minte gustul si aroma prajiturilor facute in casa, cele pe care le pregateau bunica sau mama, in vremea cand lipsa de timp nu exista ca argument pentru renuntarile noastre. Acum alergam grabiti si cautam in toate surogatele care ne inconjoara, gusturile copilariei, adanc intiparite in memoria noastra afectiva.
La acest lucru s-a gandit si domnul Gabriel Deaconu, atunci cand a decis ca trebuie sa ofere oamenilor lucruri bune, nu doar gustoase, ci si sanatoase. Asa a aparut „Dor de Dulce”, o marca a rafinamentului, un sinonim al deliciului. si nu exagerez cand spun asta, pentru ca eu nu doar ca am gustat  prajiturile, ci am mancat cu toata pofta copilului pentru care foamea nu trece decat cu ceva dulce, nicicum cu ciorba sau tocanita (stiu ca expertii in alimentatia rationala m-ar combate – si pe buna dreptate – insa le cer sa-si aminteasca faptul ca si ei au fost copii).
Gustul fin al cremei de ciocolata, in combinatie cu krantz cu alune si esenta de cognac din Tortul Krantz cu Ciocolata, te cucereste imediat, de la prima lingurita. Este un tort pe care nu-l poti decat savura, pentru ca iti rascoleste toate simturile si iti cucereste mintea; fara sa vrei, te imaginezi intr-o lume de poveste, in care tu esti centrul universului. Daca nu ai timp sa-i acorzi atentia necesara, mai bine alege alt dulce. Tortul de Bezea cu Fructe de Padure mie mi se pare exuberant, delicat si jucaus, deopotriva; te invaluie in veselie si neaparat trebuie impartit cu prietenii, ca o bucurie ce se cere impartasita. Gustul lui se potriveste cel mai bine la petrecerile cu oamenii dragi, cu prietenii de suflet. Tortul Crema de Iaurt si Cirese Negre sau Tortul Diplomat cu Fructe sunt fine si suave ca plimbarile in serile de vara, in lumina feerica a amurgului, sau ca acordurile unei melodii frumoase care ti-a purtat pasii pe ringul de dans.
As vrea sa va mai povestesc depre minunile pe care ni le ofera domnul Gabriel Deaconu, insa asa m-a cuprins un „Dor de Dulce”, incat trebuie neaparat sa-l rog sa-mi pregateasca o portie de magie…
Detalii pe site-ul www.dordedulce.ro, iar comenzi la tel. 0720.115.825.
CLAUDIA DANILIUC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here