Gabriel Deaconu (”Dor de Dulce”): ”Noi facem prajituri si torturi de casa…”

0
831
gabriel-deaconu-dor-de-dulce

gabriel-deaconu-dor-de-dulceMi se intampla uneori sa am pofta de ceva dulce si, desi stiu ca nu e bine si ca dauneaza grav sanatatii, nu ma pot abtine sa nu intru intr-o cofetarie pentru a-mi lua portia de rasfat. Numai ca, dupa ce ma  hotarasc in sfarsit ce prajitura sa-mi cumpar

si dupa ce mintea mea ma pregateste pentru desfatarea ce va urma, momentul infruptarii ma aduce la realitate, iar eu ma simt pacalita: ma simt inselata de forme, de culori, de promisiuni. in astfel de momente ma ambitionez si imi zic ca imi voi face singura prajiturile sau, si mai bine, voi cauta pe cineva care stie si chiar face prajituri dupa retete traditionale, cu produse autentice, naturale.

logo_dor_de_dulce– Domnule Gabriel Deaconu, „Dor de Dulce”, brand-ul pe care dumneavoastra il propuneti, nu numai ca ne promite altceva, dar chiar se si tine de promisiune. Prajiturile si torturile pe care le pregatiti au savoare, au gust si aroma, te bucura in momentul in care le mananci. Care este secretul lor?

– Ceea ce oferim noi sunt prajituri pregatite dupa retete traditionale, cu ingrediente clasice, naturale, cele care se gasesc si pe care oricine le poate cumpara de la orice magazin. Noi facem ceea ce in mod obisnuit numim prajituri de casa, prajituri pe care le pregateau bunica sau mama, prajituri pe care oricine poate sa le faca, cu conditia sa aiba timp si sa se si priceapa. M-am gandit sa transpun acest lucru intr-un business atunci cand un vecin, bucatar de profesie, ne-a oferit un tort de bezea si fructe de padure cu un gust pe care nu ai sa-l gasesti niciodata la cofetariile obisnuite. Asa a aparut „Dor de Dulce”, un sinonim pentru savoarea prajiturilor pe care le ofera.

– La ce va referiti cand spuneti cofetarii obisnuite?

– Ma refer la cofetariile pe care le vedem in oras, cofetariile care vand produse de masa, adica prajituri care arata identic, care au proportii perfecte. Cofetariile obisnuite sunt cofetariile care lucreaza pe stocuri: majoritatea au laboratoare proprii, in care pregatesc o anumita cantitate de prajituri, pe care apoi incearca sa o vanda. Problema lor este ceea ce nu se vinde, si-atunci, pentru a minimiza pierderile, vor face prajituri din premixuri: aluaturi semipreparate, lapte praf, praf de oua, la care se adauga tot felul de substante care conditioneaza gustul. Ca sa aveti o imagine mai clara, ganditi-va ca pregatiti un tort, dar, pentru ca nu aveti timp, cumparati un blat gata facut, unul-doua plicuri de crema instant, poate si niste frisca, fie lichida, fie sub forma de praf. Noi tocmai de acest aspect ne-am ferit.

– Si-atunci cum reduceti pierderile?

– Noi lucram numai pe comanda. Astfel, nu vom avea niciodata stocuri, iar produsele vor fi intotdeauna foarte proaspete. De altfel, garantia produselor noastre este de 72 de ore din momentul livrarii, asta daca produsele sunt pastrate in conditii de refrigerare. Oferim certificate de garantie care mentioneaza ora ansamblarii. Se stie ca produsele naturale se recunosc si dupa garantia oferita: cu cat termenul de valabilitate este mai mare, cu atat produsele sunt mai pline de conservanti. De regula, preferam sa primim comenzile cu cel putin o zi mai devreme, in special pentru acele produse care necesita un timp mai mare de preparare. Daca retetele sunt mai rapide, putem onora si comenzile facute de dimineata pentru seara respectiva.

– Care dintre produsele pe care le pregatiti prezinta o complexitate ridicata?

– In general torturile presupun mai mult timp pentru preparare, in special Tortul  Bezea cu Fructe de Padure, care este si putin mai complicat de pregatit. in primul rand este vorba de pregatirea blatului de bezea: 40 de minute dureaza pregatirea compozitiei, dupa care aproximativ 4 ore va dura coacerea foilor. Crema se pregateste in stil clasic, adica se fierbe pe aragaz aproximativ o ora, dupa care se lasa la racit. Urmeaza apoi ansamblarea tortului, dupa care trebuie tinut la frigider inca vreo doua-trei ore.

– Ce prajituri pregatiti?

– Pregatim prajituri cu fructe si crema de vanilie, asa cum este Tarta cu Fructe de Sezon sau Prajitura cu Fructe, prajituri cu crema de ciocolata, de ness sau crema caramel, Tiramisu, Negresa cu Bezea, pregatim si torturi, cum ar fi Tortul de Ciocolata cu Fructe de Padure, Tortul Krantz cu Ciocolata, Tortul Diplomat cu Fructe, Tortul Crema de Iaurt si Cirese Negre, Tortul Mousse de Ciocolata cu Cirese Negre, ca sa nu mai pomenesc Tortul Bezea cu Fructe de Padure, pe cel cu Bezea si Mere sau Tortul Ricotta.

– Unde gasim prajituri adevarate, care sa ne satisfaca „dorul” de dulce?

– Nu ne veti gasi in cofetarii, pentru ca, asa cum v-am spus, noi nu ne aliniem modelului promovat de cofetariile sau laboratoarele de pe piata. Pe noi ne gasiti in rețeaua Spin Media (unde avem pliante si panotaj indoor), pe site-ul www.dordedulce.ro sau la telefon 0720.115.825.

 

CLAUDIA DANILIUC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here