Fost colaborator al Cristinei Verona, una dintre femeile decedate in Primaverii: Era o perfectionista

0
653
ziar-jurnalista-perfectiune

ziar-jurnalista-perfectiunePeter Jansen, fost publisher al revistei Sale&Pepe, unde Cristina Verona, una dintre femeile gasite moarte in cartierul Primaverii, a fost redactor-sef, a descris-o ca pe un jurnalist „foarte profesionist si foarte experimentat” si o perfectionista, remarcand ca era mai singuratica.

Peter Jansen a condus in 2008 compania Monden Media Group, care edita la acel moment doua titluri lunare, Monden si Sale&Pepe.

La revista de cultura gastronomica Sale&Pepe, Cristina Verona, una dintre cele doua femei gasite moarte in casa, in cartierul Primaverii din Capitala, a fost redactor-sef. Aceasta functie, potrivit CV-ului sau publicat pe site-uri de specialitate de pe internet, a fost unul dintre ultimele sale angajamente stabile.

„Am fost publisher la Sale&Pepe si am lucrat cu Cristina 6-7 luni. Din cauza crizei, proprietarii au decis sa inchida revista. Cristina era un jurnalist foarte bun si foarte experimentat. Era un bun profesionist, adica cineva care facea totul cu mult profesionalism”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Jansen.

El a mai spus ca Verona era o persoana mai singuratica, dar ca, „in felul ei”, era sociabila.

„Era o persoana ok. Cristina era o perfectionista si se lucreaza mai greu cu astfel de oameni. Cerea mereu 100% . Ea statea mai singurica, nu era neaparat un team player”, a mai spus Jansen.

Pe de alta parte, Alison Mutler, jurnalist Associated Press, a declarat pentru gandul.info, ca Verona era o mare iubitoare de cai si de caini , jurnalist riguros si vorbitor a sapte limbi straine.

„O cunosc pe Cristina de 20 de ani, de cand lucra la Associated Press, ea venind acolo inaintea mea”, a declarat pentru Gandul.info Alison Mutler, despre fosta sa colega. „Mi-e greu sa cred ce s-a intamplat, iar circumstantele mortii sunt socante. M-a derutat total aceasta veste”, mai spune jurnalista britanica.

Potrivit lui Mutler, Cristina Verona a lucrat la AP in perioada 1990 – 1993.

„Era o jurnalista foarte riguroasa. A facut Facultatea de Limbi si Literaturi Straine in era lui Ceausescu si stia sapte limbi straine – sarba, italiana, croata, slovaca, franceza si engleza -, pe care le vorbea foarte bine”, spune ea.

Dupa 1993, chiar daca nu au mai lucrat impreuna la AP, cele doua au tinut legatura, Mutler fiind la curent cu parcursul profesional al Cristinei Verona – revista Elle, agentia Graffiti BBDO, publicatiile Rieder’s Digest si Sale&Pepe.

Despre omul Cristina Verona, Alison Mutler marturiseste ca era „o mare iubitoare de cai, fiind proprietara unuia, si de caini”. „A suferit foarte mult cand Rita, cateaua ei de 17 ani, s-a prapadit in urma cu un an si jumatate”, isi aminteste Alison Mutler.

Cristina Verona nu avea copii si era divortata, dar – povesteste Alison Mutler, „era in relatii bune cu fostul sot”. O relatie buna avea jurnalista si cu mama sa, Elena Parvulescu, desi cele doua nu locuiau impreuna. Aceasta din urma ar fi avut un apartament in cartierul bucurestean Drumul Taberei.

Pe de alta parte, reprezentanti ai Grafitti BBDO, unde Cristina Verona a ocupat functia de PR Director, spun ca nu mai exista nimeni in actuala componenta a echipei care sa isi aminteasca de ea.

„O persoana cu acest nume a lucrat la noi acum 15 ani si numai pentru scurta vreme. Nu isi aminteste nimeni de ea”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai agentiei.

Cristina Verona (de 44 de ani) si mama sa Elena Parvulescu, in varsta de 77 de ani, au fost gasite decedate, marti seara, in cartierul Primaverii din Bucuresti. Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov a fost solicitat de catre un barbat in Bulevardul Primaverii, numarul 42, au declarat surse medicale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here