Forum de afaceri romano-tunisian la Bucuresti

0
719

Joi, 4 septembrie 2014, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Boutheina Labidi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Tunisiene in Romania si cu Hasna Tizaoui, prim-secretar in cadrul Ambasadei.

Intalnirea a avut loc in contextul in care o delegatie de oameni de afaceri tunisieni si-a exprimat interesul pentru a participa la Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA (Bucuresti, 29.10-02.11.2014). Cu acest prilej, Camera bucuresteana se va implica in organizarea unui Forum de afaceri romano-tunisian, eveniment care va include si o sectiune dedicata prezentarii cadrului legal si fiscal in care potentialii investitori straini trebuie sa-si desfasoare activitatea in Tunisia, dar si in stabilirea unui program de vizite de lucru la companii romanesti.

„Potrivit strategiei noastre de relatii externe, anul viitor vom aborda cu prioritate regiunea magrebiana si R. A. Egipt”, a declarat presedintele CCIB. in ceea ce priveste dezvoltarea relatiilor comerciale cu R. Tunisiana, potrivit prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, un rol important in acest proces il poate avea activarea unui Consiliu de Afaceri Romano-Tunisian, dupa un model ce si-a dovedit viabilitatea pe relatia cu Egiptul, dar si pe alte spatii.
De asemenea, presedintele Camerei bucurestene a anuntat organizarea unei misiuni economice in R. Tunisiana, pentru a valorifica contactele initiate la Bucuresti, cu prilejul Forumului de afaceri amintit. „Este foarte important ca oamenii de afaceri sa mearga in Tunisia” a afirmat Excelenta Sa Boutheina Labidi, subliniind ca un obiectiv important al conducerii tarii sale il constituie redarea increderii investitorilor straini in mediul de afaceri tunisian si in oportunitatile oferite de acesta.

Valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari este in continuare modesta, desi in primul semestru al acestui an a avut loc o crestere a exporturilor romanesti, comparativ cu perioada similara din 2013, de cca. 2,5 ori, ceea ce a condus la o majorare a valorii schimburilor bilaterale cu 119%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here