Studiu: Profesionistii din leasingul european raman optimisti cu privire la a doua jumatate a lui 2014

0
658
grafic-crestere-economie

ALB transmite rezultatele sondajului semestrial realizat de Leaseurope, organizatia europeana a industriei de leasing, impreuna cu Invigors EMEA, specialisti in consultanta internationala pentru finantarea in leasing a bunurilor si echipamentelor, pe tema „Increderea in Mediul de Afaceri la nivel European”.

Studiul arata ca perspectivele pentru volumele de finantari noi in urmatoarele sase luni sunt pozitive, 90% din cei intervievati asteaptandu-se ca acestea sa creasca, in timp ce doar 2% anticipeaza o scadere.

„Optimismul evidentiat de studiul realizat la nivelul industriei europene de leasing reprezinta un semnal bun, confirmat si la nivelul pietei romanesti de o buna dinamica de crestere a volumelor finantate in primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu perioade similare ale anilor trecuti.

La nivelul asociatiei de leasing, suntem cu totii angajati intr-un demers menit sa transpuna acest optimism intr-un sentiment de incredere in randul clientilor, prin repozitionarea leasingului ca solutie de finantare simpla, cu efect si beneficii imediate in cresterea afacerii acestora.

In egala masura, dorim sa evidentiem concret impactul direct si indirect, pe care industria de leasing il are in cresterea economica a tarii.” A declarat Felix Daniliuc, presedintele ALB.

Studiul mai arata ca 57% dintre repondenti nu anticipeaza nicio schimbare in ceea ce priveste marjele de profit, in timp ce 29% estimeaza ca marjele vor scadea in organizatiile lor, la fel cum se evidentia in sondajul precedent. De asemenea, peste 58% dintre participantii la sondaj estimeaza ca profitul lor net va creste in urmatorul semestru, din nou un procent similar cu cel inregistrat in sondajul din decembrie anul trecut.

Referitor la gradul de indatorare, majoritatea participantilor (62%) anticipeaza ca acesta va ramane neschimbat pentru urmatoarele sase luni.
In ceea ce priveste nivelul de credite neperformante, asteptarile sunt ca acestea sa ramana la un nivel similar cu sondajul precedent.

Asteptarile industriei cu privire la o serie de indicatori-cheie care acopera nivelurile de servicii, cheltuieli si de personal indica, de asemenea, imbunatatiri pentru a doua jumatate a anului 2014 iar peste jumatate dintre respondenti (57%) au spus ca organizatiile lor au ca obiectiv cresterea afacerilor. Aceasta crestere este axata atat pe cresterea finantarii activelor, precum vehiculele dar si a celor care vizeaza domeniul agricol sau tehnologic. De asemenea se constata dorinta de extindere geografica, atat in interiorul cat si in afara Europei.

Comentand aceste rezultate, Richard Ryan, Partner in cadrul Invigors EMEA, a adaugat ca „sentimentul de afaceri din industria europeana de finantare a activelor ramane unul pozitiv ca urmare a cresterii increderii in perspectivele economice si de finantare a afacerii care continua sa se imbunatateasca. Aproape 70% dintre repondentii la sondajul din iunie sunt mai optimisti cu privire la perspectivele pentru urmatoarele sase luni, in crestere de la 60% in decembrie anul trecut. Alti 25% considera ca acestea nu se vor schimba, in timp ce doar 5% cred ca perspectivele lor de afaceri s-ar agrava.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here