Ford ar putea incepe productia unui SUV la Uzinele de la Craiova

0
679
ford-logo

Constructorul auto american Ford ar putea lansa, in a doua parte a anului 2017, productia unui al doilea model la uzina din Craiova, respectiv SUV-ul EcoSport, o decizie urmand sa fie luata in urmatoarele luni, potrivit Mediafax.

„Ford studiaza posibilitatea de a lansa productia modelului EcoSport la Craiova, in a doua parte a anului 2017, decizia finala urmand sa fie luata in urmatoarele luni”, a declarat Ovidiu Cioroianu, lider sindical Ford Romania.

Ford produce in prezent la Craiova modelul B-Max, a carui asamblare a fost lansata la jumatatea anului 2012.

Reprezentantii constructorului auto s-au intalnit luni dimineata, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta.

„Ford a mentionat in repetate randuri ca isi pastreaza angajamentul privind investitia sa din Romania si ca fabrica din Craiova are un viitor solid. in acelasi timp, am precizat ca se cauta oportunitati de a introduce noi produse la Craiova, insa in acest moment nu avem nimic nou de adaugat”, a declarat purtatorul de cuvant Ford Romania, Ana-Maria Timis, fara sa ofere alte detalii.

Varianta pentru Europa a SUV-ului de dimensiuni mici este produsa in prezent la fabrica din Chennai, India.

Noua generatie EcoSport este disponibila la vanzare in Europa de anul trecut, modelul urmand sa fie lansat in Romania in 2015.

Constructorul auto a anuntat la inceputul lunii martie ca aproape 500 de persoane din cei 3.200 de angajati ai uzinei din Craiova vor parasi fabrica in baza unui program de incetare voluntara a relatiilor de munca ce viza initial 680 de salariati. Pentru a evita concedieri, Ford a decis introducerea unui program de lucru redus in uzina.

Grupul american produce la Craiova si motoare pe benzina EcoBoost.

Productia B-Max a fost oprita pentru aproximativ 40 de zile in primele noua luni anul trecut, din cauza cererii reduse pe pietele europene, masuri de sistare fiind luate si ulterior, inclusiv la sectia de motoare. in 2013, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost intrerupta pentru aproximativ 35 de zile, iar la motoare asamblarea a fost sistata timp de sapte zile.

B-Max a reprezentat anul trecut 13,5% din productia auto din Romania, fiind construite la Craiova aproape 53.000 de unitati, exportate aproape integral. Principalul constructor auto din Romania este Dacia, parte a grupului francez Renault.

Piata auto romaneasca a crescut in 2014, dupa sase ani de scaderi accentuate, vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale urcand cu 21,5%, la 100.330 unitati, livrarile fiind insa departe de nivelul record din 2007. Pe de alta parte, productia a scazut cu 4,8% fata de 2013, iar exporturile au urcat cu doar 0,4%, conform datelor APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here