Cine formeaza noul Consiliul de Administratie al Tarom

0
634

Tarom a numit un nou Consiliu de Administratie din care fac parte Christian Heinzmann, CEO-ul operatorului aerian, Valentin Iordache, director de comunicare al companiei Aeroporturi Bucuresti si Marcel Bolos, fost sef al AM POST, anunta Mediafax.

Ceilalti administratori sunt Dan Aurel Machita, Dragos Andrei, Tiberiu Ticlea si Radu Francis Florescu.

Machita este consilier in cadrul Ministerului Transporturilor, Andrei este consilier de stat al premierului, ticlea este avocat, iar Radu Francis Florescu a fost CEO al Saatchi&Saatchi si membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Noua componenta a Consilului de Administratie Tarom a fost aprobata luni de AGA. Procesul de selectie s-a desfasurat in conformitate cu dispozitiile OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Fostii administratori Tarom, aflati in functie in postura de interimari, si-au dat demisia la inceputul lunii martie, dupa ce Ministerul Transporturilor, proprietarul companiei, a stabilit componenta viitorului Consiliu de Administratie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al operatorului aerian, Christian Heinzmann.

CA al Tarom a fost condus, din mai 2014, de fostul sef al Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitrascu.

Ceilalti administratori au fost Dante Stein, Toma-Dorin Cimpeanu, Dan Andrei si Anisoara Cornila.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la 10 martie ca Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea institutiei pe care o conduce si ca este pregatit sa caute „cu disperare” oameni capabili sa puna in practica un program de restructurare a operatorului aerian.

„La Tarom avem o problema. Nu va ascund, pentru ca pâna la urma nu are sens de ascuns nimic, saptamâna aceasta ar trebui sa facem AGA si CA. Am discutat pâna acum cu cei propusi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administratie si cei care ar putea fi potentiali presedinti ai Consiliilor de Administratie. Primii trei propusi, toti m-au refuzat. Azi am avut discutii cu ultimul”, a afirmat Rus.

Ministrul Transporturilor afirma la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in 2014, dar nu beneficiaza de „cel mai fericit” management, o parte din sindicate „sunt in contrasens” si va fi necesara restructurarea companiei.

Operatorul aerian de stat a in­cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise catre ZF de Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here