FMI: Revenirea economiei mondiale va slabi la sfarsitul anului 2010

0
563
fmi-sigla

fmi-siglaProcesul de revenire a economiei mondiale va continua, dar acesta va trece printr-o faza mai grea la sfarsitul anului 2010 si respectiv in cursul primului semestru din 2011, avertizeaza Fondul Monetar International intr-o nota publicata vineri, in atentia tarilor membre G20, informeaza AFP.

 

„Conform proiectiilor noastre, economia mondiala isi va continua cursul ascendent cu o scurta perioada de incetinire in cel de-al doilea semestru din 2010 care se va continua si in primul semestru din 2011”, se precizeaza in comunicatul FMI redactat cu ocazia reuniunii reprezentantilor tarilor G20 in Coreea de Sud (4 – 5 septembrie).

FMI nu a oferit inca niste previziuni concrete, acestea fiind asteptate pentru inceputul lunii octombrie. „Exista riscul sa inregistram o crestere economica  mai slaba decat am prevazut, iar incertitudinile cu privire la pietele financiare constituie un motiv particular de neliniste”, mai sustine FMI.

„Perturbarile inregistrate pe pietele de obligatiuni de stat pot mari considerabil presiunea asupra finantelor publice, antrenand o scadere a increderii pe piete si provocand o noua micsorare semnificativa a bugetelor statelor aflate inca in recesiune, fapt care va duce la incetinirea procesului de iesire din criza”, previne FMI.

Potrivit institutiei, exista totodata riscul „unui nou acces de slabiciune pe piata imobiliara din SUA”, si nu trebuie asteptat nici de la tari cum sunt China, India sau Brazilia sa sustina singure cresterea mondiala.(Sursa: imopedia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here