Cum s-a schimbat economia romaneasca intr-un an

0
686
economie, grafice, bcr, estimare,

economie-graficeEvolutia mediocra a economiei romanesti in ultimul an a schimbat perceptia asupra rolului functionarilor din banci, iar frica de creditori i-a determinat pe retaileri, care inainte se extindeau agresiv pentru a castiga cota de piata, sa-si solicite singuri intrarea in insolventa.

„Desi Romania nu a mai prezentat interes pentru investitorii straini in ultimii ani, sentimentul colapsului dispare, nu mai exista frica. Ceea ce au facut statele finantand bancile a ajuns la nivelul functionarului bancar, a carui misiune principala devine cum sa restructureze un credit, nu cum sa dea un credit”, a spus Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), in cadrul unei conferinte organizate de compania Coface, cu activitati in domeniul asigurarilor de credit comercial, colectarii creantelor, ratingului si al informatiilor de afaceri sau factoring.

Deficitul public si lipsa investitorilor straini, masurile de austeritate si slaba absorbtie a fondurilor europene sunt principalele probleme ale economiei, iar viitorul nu este prea optimist, spun oamenii de afaceri si consultantii.

„Viitorul nu suna deloc bine, companiile vor avea in continuare probleme. Ceea ce trebuie sa faca fiecare om de afaceri este sa se orienteze numai pe proiecte profitabile si pe recuperarea de creante”, a precizat Cristian Ionescu, country cluster manager in cadrul Coface Romania, Bulgaria si Slovacia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here