FMI promite recuperarea totala a salariilor bugetarilor in 2013. Primul ministru, Victor Ponta, spune ca intregirea salariilor va avea loc la finele acestui an

0
543
salarii-bani-majorare

salarii-bani-majorareRecuperarea totala a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibila doar anul viitor, intrucat Guvernul a decis sa plateasca banii aferenti contributiilor retinute la pensii si nu poate majora salariile cu mai mult de 8%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

„Am convenit sa permitem o usoara relaxare a tintei de deficit cash, de la 1,9 la 2,2% din PIB. (…) Suma disponibila nu va fi suficienta pentru a permite recuperarea totala imediata a salariilor, cat si a contributiilor platite de pensionari. Ceea ce ramane pana la recuperarea totala la salarii urmeaza sa fie acordat anul urmator”, a declarat Franks.
El a aratat ca Guvernul a ales sa majoreze salariile cu 8% la 1 iunie si sa aloce suma ramasa pentru plata contributiilor achitate de pensionari.
„Decizia am luat-o ieri, se va aplica pentru ca este in conformitate cu negocierile pe care domnul Florin Georgescu le-a purtat cu FMI”, a spus Ponta, intrebat despre declaratiile lui Jeffrey Franks privind cresterea salariilor bugetarilor.

Intrebat despre data la care va fi acordata ce-a de-a doua transa de majorare, premierul a raspuns: „1 decembrie”.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca a doua etapa de majorare a salariilor bugetarilor va fi acordata in luna decembrie si ca pensionarii vor primi in transe lunare banii retinuti ilegal pensionarilor drept contributii de asigurari sociale de sanatate, confirmand astfel informatiile MEDIAFAX.

El a aratat ca prima transa de majorare a salariilor cu 8% va fi aplicata din luna iunie.

In prima sedinta, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a oprit incasarea de catre stat a cotei de asigurari de sanatate pentru pensii mai mari de 740 lei, perceputa pana in prezent peste limita legala.

Saptamana viitoare, tot prin ordonanta de urgenta, Guvernul va decide majorarea salariilor cu 8% pentru bugetari de la 1 iunie, urmand ca restul sumelor sa fie acordate in luna decembrie, a precizat seful Executivului. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here