Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti,membru fondator al Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene

0
573

In perioada 9-11 septembrie 2010, la Pecs (Ungaria), a avut loc Congresul camerelor de comert si industrie din centrul si estul Europei, in cadrul caruia s-a desfasurat si adunarea generala a Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene (DCCA).

 Cu acest prilej, membrii fondatori ai Asociatiei, printre care si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), au aprobat statutul si strategia DCCA. Astfel, regiuni din Germania, Austria, Croatia, Ungaria, Serbia si Romania vor colabora prin intermediul camerelor de comert pentru a sprijini membrii in identificarea de noi oportunitati de cooperare, facilitarea de contacte de afaceri si a schimbului constant de informatii si bune practici.
Principalul scop al Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene il constituie dezvoltarea sustenabila a economiilor dunarene, prin promovarea activitatilor industriale si comerciale care vizeaza dezvoltarea economica si de mediu din regiunea Dunarii, unul dintre obiectivele majore ale membrilor DCCA fiind participarea activa la stabilirea principiilor Strategiei pentru bazinul Dunarii – document ce urmeaza a fi adoptat de Comisia Europeana. De asemenea, Asociatia va lansa initiative legislative si va colabora cu guvernele in rezolvarea problemelor mediului economic, indeosebi a celor vizand dezvoltarea infrastructurii de afaceri, a sistemului de transport si de comunicatii si a resurselor umane.
Membrii fondatori ai DCCA sunt: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Camera de Comert din Belgrad, Camera Croata de Comert, Camera Regionala Osijek, Camera de Comert Regionala Novi Sad, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara (CCIAT), Camera de Comert Viena, Camera de Comert si Industrie Ulm, Camera de Comert si Industrie Stuttgart, Camera de Comert si Industrie Budapesta (BKIK), Camera de Comert si Industrie Pécs-Baranya si Camera de Comert si Industrie Győr-Moson-Sopron, sediul Asociatiei fiind la Budapesta (sediul BKIK).
 
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here