Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru Copii. Spectacole de colectie" Editia a VII a, 24 noiembrie – 4 decembrie 2011

0
598

Teatrul de Animatie Tandarica cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si sub egida UNIMA Romania, au deosebita placere si onoare de a va invita sa le fiti alaturi in perioada 24 noiembrie – 4 decembrie si sa luati parte alaturi de invitatii din tara si din strainatate, la spectacolele gazduite de cele doua sali ale Teatrului din Piata Lahovari, in cadrul Festivalului International al Teatrului de Animatie

„BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE”. Ajuns la cea de a saptea editie si desfaturat sub egida TANDARICA – 66, festivalul este deja un reper pe ”harta” culturala a Bucurestiului.
Luna decembrie a reprezentat intotdeauna un bun prilej de a face cadouri celor mici. Cu putin timp inaintea Sarbatorilor, Mosul se va aseza la sfat si va descarca din desaga sa: cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri si mai premiate spectacole ale teatrului nostru, adica cele mai cunoscute si mai iubite basme ale literaturii universale si romanesti pentru copiii de toate varstele, reprezentatii ale teatrelor invitate din tara, dar si din strainatate. Va fi creata o  ambianta de basm, un cadru scenografic specific, cu papusi si marionete. Odata ajunsi la teatru, copiii vor intra in tara personajelor unde vor petrece momente deosebite in compania celor mai indragiti eroi ai povestilor si basmelor, vor asculta fragmente muzicale cunoscute.
Teatrul TANDARICA si-a propus sa organizeze cea de a VII-a editie a festivalului intitulat „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE.” din dorinta de a le oferi micutilor nostri spectatori si nu numai, un regal de culoare, de maiestrie, de voie buna. Mentionam ca vor participa trupe de profil din Romania (Bucuresti, Galati, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Muret, Craiova, Iasi), dar si din strainatate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel). De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri (de pantomima, de origami, de teatru de umbre, constructie de paputi din baloane si sosete), lansari de carte, vernisarea unei expozitii de scenografie , proiectii cu spectacole de animatie, conferinte sustinute de personalitati remarcabile din Romania (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunza, Mihai Gruia Sandu) sau din strainatate ca Marek Waszkiel, director al Teatrului de paputi din Byalistok ti Ivica Simic, director de teatru ti secretar general ASSITEJ). O sectiune speciala este dedicata spectacolelor studentesti (UNATC Bucuresti), dam o sansa si initiativei particulare in domeniu (Compania Hai-Hui), toate alcatuind un program extrem de dens care a necesitat un mare volum de munca, de energie, creativitate, capacitate de organizare.
De asemenea, vom acorda Premiul de excelenta in arta animatiei, care din acest an poarta numele de Michaela Tonitza Iordache, doamnei Carmen Marginean, experimentata marionetista a Teatrului de marionete din Arad. In 2010, a fost instituit un premiu similar pentru corpul tehnic, care anul acesta se va acorda domnului Victor Truta, sculptor de paputi la Teatrul Gulliver din Galati, ajuns la venerabila varsta de 81 de ani.

 

Pentru mai multe detalii accesati http://www.teatrultandarica.ro/festival.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here