FESTIVALUL INTERNATIONAL AL ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL „VIATA E FRUMOASA!” (editia a IV-a)

0
691
FESTIVAL-tno

FESTIVAL-tnoIntre 10 si 20 noiembrie 2011, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” organizeaza cea de-a IV-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”. Programul acestei editii include, pe langa spectacole de opereta si musical („Rebecca” – Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, „Womanish Revolt” – Teatrul de Stat de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg,

„Bal la Savoy” – Teatrul National Academic de Opereta din Kiev, „Scripcarul pe acoperis” – Teatrul „Regina Maria” din Oradea), spectacole de balet („Romeo si Julieta”, compania Balet Bratislava), spectacole-lectura („Second Time Round” de John Elsom).

Seria de concerte din aceasta editie variaza de la clasic (Richard Galliano, Franta – concert simfonic cu participarea dirijorului Tiberiu Soare), la clasic cu influente rock, trance si synthpop (Emma Shapplin, Franta), de la dark cabaret (Tiger Lillies, Marea Britanie) si muzica pop (Ornella Vanoni, Italia) la jazz (Richard Galliano si cvintetul „La Strada”, Franta, Maia Baratashvili and The Shin, Georgia, Old Fish Jazz Band, Germania), tango (QuarTango, Slovacia / Romania), dar si muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”)

Festivalul gazduieste in editia din acest an si un eveniment special in premiera in Romania, un workshop pentru actori sustinut de Thomas Richards, asistentul si principalul colaborator al lui Jerzy Grotowski in cadrul Workcenter-ul de la Pontedera, Italia. in cadrul aceluiasi eveniment, vor avea loc trei reprezentatii ale spectacolului „The Living Room” si o proiectie de film urmata de o discutie cu Thomas Richards.

Un alt eveniment important organizat in cadrul festivalului este Gala Internationala de Opereta si Musical, conceputa sub indrumarea artistica a lui Bogdan Strutinsky (Ucraina) si a lui Razvan Ioan Dinca. in acest an, Gala, desfasurata la Sala Palatului, se numara printre cele mai ample evenimente din cadrul festivalului, reunind pe aceeasi scena peste 120 de artisti din sase tari: Rusia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Conferintele editiei 2011 includ prezentari si dezbateri pe diverse teme din sfera artistica, explorand latura academica a domeniului in tarile cu traditie in spectacolul muzical (Germania, Austria, Statele Unite), dar si in Romania. Din program nu lipsesc nici in acest an atelierele dedicate copiilor, dar si o serie de lansari de carte din colectia „Memoria Operetei”, expozitii si seri traditionale dedicate tarilor care participa in festival, dar si concursul pentru tineri interpreti – Trofeul „Ion Dacian”, aflat deja la a treia editie.

Sectiunea on air a festivalului, initiata in urma cu un an si difuzata pe postul Radio Romania Cultural, va include fragmente din cele mai indragite compozitii ale lui Emmerich Kalman, Andrew Lloyd Weber, John Kander sau Riccardo Cocciante, dar si cele mai cunoscute piese ale artistilor care concerteaza in festival.

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si online, pe site-ul www.eventim.ro. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta pe adresa [email protected] sau la numarul de telefon 021/314.11.87.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here